FLAN Tradicionalni kremasti desert kog obožava cela Latinska Amerika, a potiče iz Španije
Idealan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i posebne prilike.

Sastojci:
Možda vas zanima:

RUM KOLAČ Sočan kolač mekan kao duša, ukusa koji priča priče
Neodoljiv desert jednostavne pripreme.

NEODOLJIVO TRILEĆE Kolač sa mlekom za prave sladokusce
Sočan i mekan kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.

ČOKOLADNE KOCKE Desert koji uspeva i početnicima, mekan kao duša
Pravi se brzo i lako.

STARINSKI KOMISBROT Jednostavni kolač koji savršeno ide uz kafu ili čaj
Jednostavan kolač bogat suvim grožđem, prste da poližete.
Za karamel:
- 100 g šećera
- 2 kašice vode
Za flan:
- 3 jaja
- 1 konzerva zaslađenog kondenzovanog mleka
- 400 ml običnog punomasnog mleka
- 1 kašičica vanilinog šećera
Priprema:
Šećer i vodu pomešajte u tiganju, pa zagrejte na srednjoj vatri, uz neprestano mešanje. Kad se šećer otopi i postane zlatan. Brzo izlijte u kalup pa ravnomerno rasporedite. U jednoj velikoj posudi umutite jaja, pa sipajte obično i kondenzovano mleko. Umešajte i vanilin šećer pa mešajte dok smesa ne postane kompaktna. Preko prohlađene karamele prelijte smesu. Zatim, stavite kalup u veću posudu sa vodom. Kuvajte oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kad flan postane čvrst, izvadite ga i pustite da se prohladi. Ostavite bar 2 sata u frižideru. Nožem prođite oko ivica pa prevrnite kolač na tanjir. Bon appetit!

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

PIŠINGER OBLANDE Desert iz Beča koji osvaja ukusom od 1852.godine
Tvorac ovog čuvenog deserta bio je poslastičar Oskar Pišinger, po kome su i dobile ime.
Komentari (0)