LAVA KOLAČ SA BELOM ČOKOLADOM Brzi desert koji vole svi, a još sočniji i bolji
Ako volite klasičan lava kolač, ovaj sa belom čokoladom ćete obožavati.
Potrebno je
- pet jaja
- 100 g maslaca
- 200 g bele čokolade
- 100 g brašna
- 100 g šećera
- kesica vanilinog šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Čokoladu i maslac otopite na pari. Skinite sa šporeta pa ostavite da se prohladi. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerima. Dodajte čokoladu u smesu sa jajima, pa lagano špatulom umešajte brašno. Keramičke posudice obložite pek papirom pa u njih izlijte smesu. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim ostavite 10 ak minuta da se prohlade. Pažljivo okrenite na tanjir, pa dekorišite lava kolač kuglom sladoleda. Bon appetit!
Možda vas zanima:
LAVA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Uspeva i potpunim početnicima, a neponovljivog ukusa
Sočan i čokoladan, bićete oduševljeni.
BEZGLUTENSKI LAVA KOLAČ Sočan i mekan kolač koji se topi u ustima, ovakav do sada niste jeli
Mirisan i mekan desert, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
LAVA KOLAČ Brzi i kremasti desert od samo 3 sastojka, za ljubitelje čokolade i nenejavljene goste
Sočan i sladak, a gotov za tili čas.
LAVA KOLAČ SA BELOM ČOKOLADOM Klasik u punom sjaju, kao osmišljen za dolazak iznenadnih gostiju
Kremast i sladak, nestaće sa stola čim se postavi.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)