JAPANSKI RAMEN KREPI ORGANIZAM U TRENU Supa koja pomera granice dobrog ukusa, totalno drugačija

Ivana Pavlović

17:00

Kulinarski globus 0

Aromatičan spoj različitih ukusa u predjelu koje se ne odbija.

ramen supa
Shutterstock

Potrebno je

  • 50 g pirinčanih nudli 
  • 2 kašike tamnog soja-sosa 
  • 2 kašike svetlog soja-sosa
  • 3 kutlače pilećeg bujona 
  • 1 pileći file 
  • mladi luk
  • rotkvice
  • boranija
  • susam

Priprema:
Izblanširajte boraniju. U tiganju sa malo soli prokuvajte soja-soseve oko pola minuta. Skuvajte nudle u ključaloj vodi. Zatim ih prelijte hladnom vodom i procedite. Umešajte bujon i pirinčane nudle u tiganj. Dodajte seckano i skuvano meso, sitno seckani mladi luk, rotkvice i boraniju. Na kraju pospite supu susamom. 

Možda vas zanima:

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading