JAPANSKI RAMEN KREPI ORGANIZAM U TRENU Supa koja pomera granice dobrog ukusa, totalno drugačija

Ivana Pavlović

17:00

Kulinarski globus 0

Aromatičan spoj različitih ukusa u predjelu koje se ne odbija.

ramen supa
Shutterstock

Potrebno je

  • 50 g pirinčanih nudli 
  • 2 kašike tamnog soja-sosa 
  • 2 kašike svetlog soja-sosa
  • 3 kutlače pilećeg bujona 
  • 1 pileći file 
  • mladi luk
  • rotkvice
  • boranija
  • susam

Priprema:
Izblanširajte boraniju. U tiganju sa malo soli prokuvajte soja-soseve oko pola minuta. Skuvajte nudle u ključaloj vodi. Zatim ih prelijte hladnom vodom i procedite. Umešajte bujon i pirinčane nudle u tiganj. Dodajte seckano i skuvano meso, sitno seckani mladi luk, rotkvice i boraniju. Na kraju pospite supu susamom. 

Možda vas zanima:

čokoladna babka

BABKA Poljski čokoladni hleb mekan kao duša, a poćiće vam voda na usta

19:00

19 oktobar, 2024

Kulinarski globus

Svečani slatki hleb poreklom iz Poljske i Ukrajine s vremenom samo dobija na popularnosti. Jedan od omiljenih zimskih deserata, kolač od dizanog testa, najčešće se pravi sa čokoladom, ali možete da dodate i mak, orahe i suvo grožđe. Kada jednom naučite tehniku pravljenja, posle ide lako. Pogodan za svaku svečanost, ali i obične dane kada bi da se zasladite.

Komentari (0)

Loading