JAPANSKI RAMEN KREPI ORGANIZAM U TRENU Supa koja pomera granice dobrog ukusa, totalno drugačija

Izvor: Ivana Pavlović

17:00

Kulinarski globus 0

Aromatičan spoj različitih ukusa u predjelu koje se ne odbija.

ramen supa
Shutterstock

Potrebno je

  • 50 g pirinčanih nudli 
  • 2 kašike tamnog soja-sosa 
  • 2 kašike svetlog soja-sosa
  • 3 kutlače pilećeg bujona 
  • 1 pileći file 
  • mladi luk
  • rotkvice
  • boranija
  • susam

Priprema:
Izblanširajte boraniju. U tiganju sa malo soli prokuvajte soja-soseve oko pola minuta. Skuvajte nudle u ključaloj vodi. Zatim ih prelijte hladnom vodom i procedite. Umešajte bujon i pirinčane nudle u tiganj. Dodajte seckano i skuvano meso, sitno seckani mladi luk, rotkvice i boraniju. Na kraju pospite supu susamom. 

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading