FRANCUSKA SUPA OD LUKA Pikantna rapsodija ukusa kome ovaj sastojak daje posebnu draž
Tradicionalni francuski recept za neodoljivu i drugačiju supu.
Potrebno je
- 30 g maslaca
- 1 kašika ulja
- 675 g crvenog luka
- 1 kašičica šećera
- so i biber
- 1,2 dl crnog vina
- 2 kašike pšeničnog brašna
- 1,5 l goveđe kocke za supu
- 1 čen belog luka
- 4 kriške hleba
- 120 g sira
- 4 kašičice brendija ili ruma
Priprema:
Iseckajte tanko crni luk. Isecite beli luk na polovine, Tostirajte hleb. Maslac i ulje otopite u velikoj šerpi, na slaboj vatri. Umešajte luk i šećer. Posolite i pobiberite. Kuvajte, mešajući, nepokriveno oko 40 minuta. Sipajte vino i pojačajte vatru. Mešajte pet minuta dok luk ne postane staklast. Pospite brašnom pa mešajte još dva minuta. Dodajte goveđu kocku za supu i pustite da provri. Smanjite vatru, poklopite i pustite da lagano ključa oko pola sata. Supu podelite u četiri posude i u svaku umešajte kašiku brendija (ruma). Istrljajte belim lukom kriške hleba i stavite u svaku činiju. Pospite supu narendanim sirom i zapecite u prethodno zagrejanoj rerni dva minuta. Bon appetit!
Možda vas zanima:
LAZANJA SUPA U slasnom spoju predjela i omiljenog jela, popraviće vam dan u trenu
Ako volite lazanje, ovu supu ćete obožavati.
JAPANSKI RAMEN KREPI ORGANIZAM U TRENU Supa koja pomera granice dobrog ukusa, totalno drugačija
Aromatičan spoj različitih ukusa u predjelu koje se ne odbija.
SUPA OD PEČURAKA PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Mirisna i ukusna, popraviće vam dan u trenu
Recept čuvenog kuvara za predjelo koje oduševljava od prvog zalogaja.
BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze, sa povrćem i mesom, po originalnom bosanskom receptu
Tradicionalna čorba sa mesom, povrćem i bamijom nema koga neće oboriti s nogu.
KOMPLET LEPINJA PO ORIGINALNOM UŽIČKOM RECEPTU Pojede se u trenu, za prave gurmane
Savršeno ide sa jogurtom ili kiselim mlekom, prste da poližete.
STROMBOLI Italijanski pica rolat sa hrskavim testom i sočnim nadevom, za savršen dan
Čuveni pica rolat oduševiće i one izbirljive, a odlično se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom.
BEJGLI Mađarska praznična poslastica sa orasima, mekana kao pamuk, a trik je u ovome
Najpoznatije su verzije sa orasima i makom, a popularnost je stekla i štrudla sa višnjama.
PEKARSKI TRIK ZA SAVRŠENO TESTO Dodajte ovu namirnicu, biće mekše i ukusnije, i imaće savršenu teksturu
Potrebno je da dodate samo 1 namirnicu, a nije soda bikarbona.
LINCER Najstarija torta na svetu čiji recept datira iz 1653, karakterističnog izgleda i još boljeg ukusa
Autentičnog ukusa zbog mešavine badema, limunove kore i džema od ribizle, sa mrežastim izgledom koji zahteva dozu spretnosti u pravljenju.
Komentari (0)