FRITATA ZA DORUČAK Omlet na italijanski način sa pečenicom i lukom, daje snagu za ceo dan!

Vesna Vukadinović

08:00

Kulinarski globus 0

Savršen doručak za dve osobe.

FRITATA ZA DORUČAK Omlet na italijanski način sa pečenicom i lukom, daje snagu za ceo dan!
Shutterstock

Sastojci:

4 jaja 

5-6 kriški pečenice (ili šunkarice)

1 kašičica ulja

1 kašičica mešavine suvih začina

1 crni luk

Priprema:

Viljuškom umutite jaja, dodajte začine i iseckan luk. Sipajte u tiganj sa zagrejanim uljem. Kada smesa počne da se steže, stavite odozgo iseckanu pečenicu. Čim se okolo uhvati korica, fritata je pečena. 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Možda vas zanima:

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading