ŽERBO KOCKE Očaravajući mađarski kolač sa dugom istorijom, prhkim korama i džemom
Čuveni kolač ime je dobio po istoimenoj poslastičarnici koja se nalazi na trgu Vorošmarti u Budimpešti.
Potrebno je
- 30 g kvasca
- 200 g margarina
- 400 g brašna
- 1 jaje
- 2 kašike šećera
- 200 g oraha za fil
- 180 g šećera za fil
- 1 kesica vanilin šećera
- 200 g marmelade ili džema
- 100 g čokolada za glazuru
- 5 kašika ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Margarin razmrvite u brašnu, pa dodajte šećer, jaje i kvasac razmrvljen u toplom mleku. Umesite testo pa ga podelite na 3 dela i pustite da naraste oko pola sata. Zatim ga razvijte u 3 lista prema veličini pleha. Prvu koru stavite u podmazan pleh, pa premažite marmeladom. Pomešajte orahe sa šećerima, pa preko marmelade pospite polovinu. Nanesite drugu koru, premažite marmeladom pa pospite drugom polovinom. Na kraju, preklopite trećom korom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Čokoladu otopite sa uljem na pari. Prohlađen kolač prelijte čokoladnom glazurom. Pospite mlevenim orasima. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TRILEĆE Fenomenalni desert sa 3 vrste mleka, mekan kao duša
Sočan i kremast kolač, nema ko ga ne voli.
LENJA PITA Omiljeni kolač sa jabukama po receptu bez premca, za savršenu nedelju
Klasik koji s vremenom samo dobija na popularnosti, prste da poližete.
NEVIDLJIVI KOLAČ SA JABUKAMA Viralni desert koji je zaludeo milione domaćica, a evo i razloga
Jednostavne pripreme i skupog ukusa, za sve prilike.
KAPUĆINO ČIZKEJK Dragana je dala recept za najkremastiji kolač sa kafom
Probajte ovu neodoljivu poslasticu sa kafom, po receptu Dragane Jović iz Kostolca
TUFAHIJE Najsočnije jabuke punjene orasima, savršen desert za svako doba dana
Ako volite jabuke i orahe, ovaj sočni spoj će vas oboriti s nogu.
ŽERBO KOCKE Očaravajući mađarski kolač sa dugom istorijom, prhkim korama i džemom
Čuveni kolač ime je dobio po istoimenoj poslastičarnici koja se nalazi na trgu Vorošmarti u Budimpešti.
GRČKA MUSAKA Još ukusnija od one klasične, a budi nostalgiju na dane letovanja
Još sočnija od one klasične, ukusa koji govori 1000 jezika.
KAKO DA PREPOZNATE POKVARENU PILETINU? Iako je u frižideru, ako izgleda ovako, bacite je
Ako piletina promeni boju ili pokaže neke od sledećih promena, znači da se pokvarila i da je najbolje da je izvadite iz frižidera i bacite.
ŠTRUDLA SA JABUKAMA Mirisna poslastica koja će ukrasiti svaku svečanu trpezu, a mekana i neodoljiva
Ako volite klasičnu štrudlu. ovu sa jabukama ćete obožavati.
Komentari (0)