PAPRIKE SA BELIM LUKOM PO BAKINOM RECEPTU Najlepše od zimnice, a biće gotove očas posla

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Sočne a kisele, za one izbirljive.

paprike sa belim lukom
Shutterstock

Potrebno je

  • 5 kg očišćene i po želji isečene crvene paprike
  • 1 l sirćeta
  • 500 g šećera
  • 250 g soli
  • 1 kesica konzervansa od 5 g
  • 3 glavice belog luka
  • seckani peršunov list po ukusu

Priprema

U dublju šerpu stavite sirće, šećer, so i konzervans, pa pustite da proključa. Dodaje deo po deo paprike, da se kratko obari. Zatim je vadite da se prohladi i procedi. U papriku i tečnost dodajte vez sitno seckanog peršunovog lista i seckane glavice belog luka. Ostavite tako 24 sata, uz povremeno mešanje. Prebacite paprike u tegle pa prelijte tečnošću u kojoj su se paprike kuvale. Bon appetit!

Možda vas zanima:

šopska salata

ŠOPSKA SALATA Idealna za vrele dane, a voli je ceo Balkan

17:00

7 septembar, 2024

Sezonski recepti

Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.

Komentari (0)

Loading