PAPRIKE SA BELIM LUKOM PO BAKINOM RECEPTU Najlepše od zimnice, a biće gotove očas posla
Sočne a kisele, za one izbirljive.
Potrebno je
- 5 kg očišćene i po želji isečene crvene paprike
- 1 l sirćeta
- 500 g šećera
- 250 g soli
- 1 kesica konzervansa od 5 g
- 3 glavice belog luka
- seckani peršunov list po ukusu
Priprema
U dublju šerpu stavite sirće, šećer, so i konzervans, pa pustite da proključa. Dodaje deo po deo paprike, da se kratko obari. Zatim je vadite da se prohladi i procedi. U papriku i tečnost dodajte vez sitno seckanog peršunovog lista i seckane glavice belog luka. Ostavite tako 24 sata, uz povremeno mešanje. Prebacite paprike u tegle pa prelijte tečnošću u kojoj su se paprike kuvale. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MLEVENI NEKUVANI PARADAJZ Gotov očas posla, a savršen za hladne dane, krepi organizam u trenu
Zdrav i ukusan, bićete oduševljeni.
LESKOVAČKA LJUTENICA ZA GURMANE I ONE IZBIRLJIVE Stari recept sa juga za kraljicu zimnice
Ako volite ljuto i začinjeno, ovu ljutenicu ćete obožavati.
PAPRIKE PUNJENE KUPUSOM Zimnica iz tegle po receptu kuma Sneže, nema ko će joj odoleti
Svaki zalogaj je raj za nepca.
NAJUKUSNIJA KUPUS SALATA Ova dva sastojka joj daju poseban šmek, i totalno menjaju ukus
Karmelizovani luk i pavlaka dodaju na ukusu.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)