MLINCI SA PILETINOM Tradicionalno Vojvođansko jelo koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Sočno i slasno jelo, a meso se lepi za prste.
Potrebno je
- 500 grama mlinaca sa jajima
- 1 kg pilećeg belog mesa u šniclama
- 400 ml neutralne pavlake
- 2 kisele pavlake 20 posto
- 500 ml pileće supe od kockice
- 300 grama trapista
- začini za piletinu
Priprema
Iseckajte mlince na manje kocke pa prelijte toplom supom. Belo meso iseckajte na kockice srednje veličine pa propržite na teflonskom tiganju, dok ne porumene i ne dobiju koricu. Dodajte suvi biljni začin i začine za piletinu. Izvadite pietinu pa u tiganj dodajte pavlake i dobro sjedinite sa preostalim začinom i sokom koji je ostao od piletine. Tepsije nauljite pa izrendajte trapist. Ređajte mlinci-pavlake-sir-meso-pavlake-sir. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Prijatno!
Možda vas zanima:
ŠARENA ROLNICA Mesna rapsodija koja osvaja od prvog zalogaja, poći će vam voda na usta
Fenomenalno jelo oduševiće prave gurmane.
SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
Pravi su raj za nepca, bićete raspamećeni.
NAJBOLJE TORTILJE SA PILETINOM Recept Jovane Joksimović pravi gurmanski raj, prste da poližete
Jovana Joksimović, novinarka i urednica K1 TV, supruga i majka, dokazuje da sve može da se postigne kad se dovoljno želi. Supruga pevača Željka Joksimovića vodi računa o ishrani, a u njenim specijalitetima najviše uživaju sin Kosta i ćerke bliznakinje, Ana i Srna. Recept za brze i ukusne tortilje sa piletinom uspeće svima, a svaki zalogaj je raj za nepca.
SVINJETINA S LIMUNOM Slasna rapsodija u kiselkastom spoju, raj za sve gurmane
Jelo koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim, ukusa koji se pamti.
KIFLICE SA SIROM I ŠUNKOM Neodoljivo pecivo idealno za doručak ili užinu, uz jogurt ili kiselo mleko
Mekane i sočne, najbolje stavite duplu meru.
ŽITO BOMBICE Slatki zalogajčići koji se tope u ustima, a nestaće sa stola čim se postave
Žito na drugačiji način oduševiće goste.
ROLAT OD SPANAĆA Slano predjelo bez kog ne može da prođe slavska trpeza, a ukusa koji priča priče
U sočnom spoju sa sirom i šunkom, nestaće sa stola odmah.
KAD KUVAJTE KAFU NEMOJTE DA RADITE OVO 4 najčešće greške i kako da ih otklonite, ukus će biti savršen
Ako kafu previše mešate ubićete joj ukus, ali i druge česte greške koje domaćice prave pri pripremi omiljenog napitka.
KAFANSKI SMUĐ ORLI Beogradski šef kuhinje otkrio tajnu kako da bude slasan i hrskav
Šef kuhinje Vanja Puškar otkrio je pre nekoliko godina tajnu savršenog smuđ orlija.
Komentari (0)