MLINCI SA PILETINOM Tradicionalno Vojvođansko jelo koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Sočno i slasno jelo, a meso se lepi za prste.

mlinci sa piletinom
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 grama mlinaca sa jajima
  • 1 kg  pilećeg belog mesa u šniclama
  • 400 ml neutralne pavlake
  • 2 kisele pavlake 20 posto
  • 500 ml pileće supe od kockice 
  • 300 grama trapista 
  • začini za piletinu
     

Priprema
 

Iseckajte mlince na manje kocke pa prelijte toplom supom. Belo meso iseckajte na kockice srednje veličine pa propržite na teflonskom tiganju, dok ne porumene i ne dobiju koricu. Dodajte suvi biljni začin i začine za piletinu. Izvadite pietinu pa u tiganj dodajte pavlake i dobro sjedinite sa preostalim začinom i sokom koji je ostao od piletine. Tepsije nauljite pa izrendajte trapist. Ređajte mlinci-pavlake-sir-meso-pavlake-sir. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Prijatno!

 

 

Možda vas zanima:

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading