MLINCI SA PILETINOM Tradicionalno Vojvođansko jelo koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Sočno i slasno jelo, a meso se lepi za prste.
Potrebno je
- 500 grama mlinaca sa jajima
- 1 kg pilećeg belog mesa u šniclama
- 400 ml neutralne pavlake
- 2 kisele pavlake 20 posto
- 500 ml pileće supe od kockice
- 300 grama trapista
- začini za piletinu
Priprema
Iseckajte mlince na manje kocke pa prelijte toplom supom. Belo meso iseckajte na kockice srednje veličine pa propržite na teflonskom tiganju, dok ne porumene i ne dobiju koricu. Dodajte suvi biljni začin i začine za piletinu. Izvadite pietinu pa u tiganj dodajte pavlake i dobro sjedinite sa preostalim začinom i sokom koji je ostao od piletine. Tepsije nauljite pa izrendajte trapist. Ređajte mlinci-pavlake-sir-meso-pavlake-sir. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)