JESENJI LATE SA BUNDEVOM Aromatični napitak koji će vas okrepiti u trenu, a cimet mu daje poseban šmek
Aromatična kafa sa bundevom osvaja na prvi zalogaj, a evo kako možete sami da je napravite.
Potrebno je
Za sirup:
- 180 g šećera
- 360 ml vode
- 6 štapića cimeta
- 1 kašičica mlevenog karanfilića
- 1 kašičica mlevenog đumbira
- 2 kašičice mlevenog muskatnog oraščića
- 4 kašičice pirea od bundeve
Za kafu:
- 240 ml mleka
- 1 espreso ili 30 ml jače pripremljene kafe
- 3 kašičice sirupa
- šlag
- cimet
Priprema:
U jednom loncu pomešajte šećer i vodu pa zagrejte do ključanja. Dodajte cimet, karanfilić, đumnbir, oraščić i pire od bundeve, pa kuvajte još 20 minuta na srednje jakoj vatri. Kroz gazu u čistoj boci procedite sirup, pa pustite da se ohladi. Zagrejte mleko na šporetu pa napravite kafu. U šolju sipajte sirup i kafu pa dobro promešajte. Nalijte vruće mleko. Na kraju, dekorišite kafu šlagom i pospite cimetom. Uživajte u toplom napitku!
Možda vas zanima:
KAPUĆINO KAO IZ OMILJENOG KAFIĆA Donosimo vam originalni recept za omiljeni napitak
Služite uz omiljeni keks ili kolač.
IRSKA KAFA ZA SAVRŠENO JUTRO Kremast i ukusan napitak razbudiće vas u trenu
Zasladite po želji i uživajte u preukusnom napitku.
ROZE KAFA Aromatični napitak interesantne boje, pravićete stalno
Ako volite običnu kafu, ovu ćete obožavati.
AKO JE KAFA GORKA VEROVATNO PRAVITE OVE GREŠKE Jednostavni trikovi da bude savršena
Kuvanje kafe deluje jednostavno ali postoje pravila kako da bude preukusna.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)