JESENJI LATE SA BUNDEVOM Aromatični napitak koji će vas okrepiti u trenu, a cimet mu daje poseban šmek

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Aromatična kafa sa bundevom osvaja na prvi zalogaj, a evo kako možete sami da je napravite.

kafa sa bundevom
Shutterstock

Potrebno je

Za sirup:

  • 180 g šećera
  • 360 ml vode
  • 6 štapića cimeta
  • 1 kašičica mlevenog karanfilića
  • 1 kašičica mlevenog đumbira
  • 2 kašičice mlevenog muskatnog oraščića
  • 4 kašičice pirea od bundeve

Za kafu:

  • 240 ml mleka
  • 1 espreso ili 30 ml jače pripremljene kafe
  • 3 kašičice sirupa
  • šlag
  • cimet

Priprema:

U jednom loncu pomešajte šećer i vodu pa zagrejte do ključanja. Dodajte cimet, karanfilić, đumnbir, oraščić i pire od bundeve, pa kuvajte još 20 minuta na srednje jakoj vatri. Kroz gazu u čistoj boci procedite sirup, pa pustite da se ohladi. Zagrejte mleko na šporetu pa napravite kafu. U šolju sipajte sirup i kafu pa dobro promešajte. Nalijte vruće mleko. Na kraju, dekorišite kafu šlagom i pospite cimetom. Uživajte u toplom napitku!

 

 

 

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading