JESENJI LATE SA BUNDEVOM Aromatični napitak koji će vas okrepiti u trenu, a cimet mu daje poseban šmek

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Aromatična kafa sa bundevom osvaja na prvi zalogaj, a evo kako možete sami da je napravite.

kafa sa bundevom
Shutterstock

Potrebno je

Za sirup:

  • 180 g šećera
  • 360 ml vode
  • 6 štapića cimeta
  • 1 kašičica mlevenog karanfilića
  • 1 kašičica mlevenog đumbira
  • 2 kašičice mlevenog muskatnog oraščića
  • 4 kašičice pirea od bundeve

Za kafu:

  • 240 ml mleka
  • 1 espreso ili 30 ml jače pripremljene kafe
  • 3 kašičice sirupa
  • šlag
  • cimet

Priprema:

U jednom loncu pomešajte šećer i vodu pa zagrejte do ključanja. Dodajte cimet, karanfilić, đumnbir, oraščić i pire od bundeve, pa kuvajte još 20 minuta na srednje jakoj vatri. Kroz gazu u čistoj boci procedite sirup, pa pustite da se ohladi. Zagrejte mleko na šporetu pa napravite kafu. U šolju sipajte sirup i kafu pa dobro promešajte. Nalijte vruće mleko. Na kraju, dekorišite kafu šlagom i pospite cimetom. Uživajte u toplom napitku!

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading