ŠTRUDLA SA KOKOSOM Mirisna poslastica koja vraća u dane sa letovanja, a pomera granice dobrog ukusa
Klasik na drugačiji način, za prave ljubitelje kokosa.
Potrebno je
- 400 g brašna
- 400 g sitnog sira
- 1 kašika slatke pavlake
- 180 g putera
- pola kašičice soli
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 kesica praška za pecivo
- 150 g šećera
- 50 g kokosa
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi izdrobite sir pa dodajte slatku pavlaku, so i otopljen puter. Sjedinite dobro pa dodajte brašno prosejano sa praškom za pecivo. Umešajte vanilu pa sve sjedinite. Od smese zamesite testo. Razvubite u oblik pravougaonika pa podelite na dva dela. Pospite kokosom i šećerom. Urolajte u oblik štrudle. Zatim, isecite na manje parčiće. Na pleh obložen pek papirom poređajte štrudlu. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
BEJGLI Mađarska praznična poslastica sa orasima, mekana kao pamuk, a trik je u ovome
Najpoznatije su verzije sa orasima i makom, a popularnost je stekla i štrudla sa višnjama.
TRIKOVI ZA NAJUKUSNIJU ŠTRUDLU Biće sočna i mekana kao pamuk, a caka je u ovome
Primenite ove korisne trikove i uživajte u omiljenoj poslastici.
ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica za savršen početak dana, a mekana kao duša
Sočna štrudla po receptu bez mane.
POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja će ulepšati svaku svečanu trpezu, a popravlja dan u trenu
Starinska štrudla po starom bakinom receptu.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)