ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja osvaja na prvi zalogaj, za prave sladokusce

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Klasik bez premca obožavaće cela porodica.

štrudla sa orasima
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kg brašna
  • 1 kocka kvasca
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 6 kašika šećera
  • 5 kašika ulja
  • 3 jaja
  • 2 dl vode
  • 2 dl mleka 

Za fil

  • 500 g mlevenih oraha
  • 5 kašika šećera
  • mleko

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U 2 dl mlake vode otopite kvasac, pa dodajte 2 kašike šećera i ostavite da se aktivira. Jaja umutite varjačom, pa dodajte preostale 4 kašike šećera, sipajte kvasac, toplo mleko, ulje, i prašak za pecivo.  Onda dodajte postepeno brašno pa zamesite mekše testo. Prekrijte krpom i ostavite da naraste. Zatim nadošlo testo podelite na 2 dela i tanko rasklagijajte. Skuvajte fil od mlevenih oraha, šećera i mleka toliko da prekrije orahe. Mešajte neprekidno na toploj ringli, sve dok orasi ne omekšaju. Rasklagijano testo premažite filom pa urolajte u oblik štrudle. Stavite u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni. Pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading