ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja osvaja na prvi zalogaj, za prave sladokusce
Klasik bez premca obožavaće cela porodica.
Potrebno je
- 1 kg brašna
- 1 kocka kvasca
- 1 kesica praška za pecivo
- 6 kašika šećera
- 5 kašika ulja
- 3 jaja
- 2 dl vode
- 2 dl mleka
Za fil
- 500 g mlevenih oraha
- 5 kašika šećera
- mleko
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U 2 dl mlake vode otopite kvasac, pa dodajte 2 kašike šećera i ostavite da se aktivira. Jaja umutite varjačom, pa dodajte preostale 4 kašike šećera, sipajte kvasac, toplo mleko, ulje, i prašak za pecivo. Onda dodajte postepeno brašno pa zamesite mekše testo. Prekrijte krpom i ostavite da naraste. Zatim nadošlo testo podelite na 2 dela i tanko rasklagijajte. Skuvajte fil od mlevenih oraha, šećera i mleka toliko da prekrije orahe. Mešajte neprekidno na toploj ringli, sve dok orasi ne omekšaju. Rasklagijano testo premažite filom pa urolajte u oblik štrudle. Stavite u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni. Pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA ORASIMA Očaravajuća poslastica koja budi sva čula, a miriše na nedelju
Neodoljiva i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
ŠTRUDLA SA ŠLJIVAMA Mirisna poslastica koja budi sva čula, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Ako volite klasičnu štrudlu, ovu sa šljivama ćete obožavati.
NUKLEARNA ŠTRUDLA SA JABUKAMA Ovaj sastojak retko ide u pite, a očarala je sve koji su probali
Naziv je dobila zbog jednostavne pripreme, a toliko je dobra, da će vam poći voda na usta.
RECEPT DANA: ŠTRUDLA SA ŠUMSKIM VOĆEM Mirisna poslastica po baka Mirinom receptu, nema ko je ne voli
Ako volite klasičnu štrudlu, ovu sa šumskim voćem ćete da obožavate.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
AKO ŽELITE DA FAŠIRANE ŠNICLE BUDU SOČNE NEMOJTE DA RADITE OVO Ovako prave turski kuvari, a uvek ispadnu neodoljive
Primenite ove jednostavne trikove turskih kuvara i uživajte u savršenom ručku.
ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
KAKO DA HLEB BUDE SVEŽ DANIMA Primenite neki od ovih 5 trikova i biće mekan kao pamuk
Ako hleb već sutra postane tvrd, primenite neki od navedenih trikova, biće kao tek kupljen.
Komentari (0)