ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja osvaja na prvi zalogaj, za prave sladokusce
Klasik bez premca obožavaće cela porodica.
Potrebno je
- 1 kg brašna
- 1 kocka kvasca
- 1 kesica praška za pecivo
- 6 kašika šećera
- 5 kašika ulja
- 3 jaja
- 2 dl vode
- 2 dl mleka
Za fil
- 500 g mlevenih oraha
- 5 kašika šećera
- mleko
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U 2 dl mlake vode otopite kvasac, pa dodajte 2 kašike šećera i ostavite da se aktivira. Jaja umutite varjačom, pa dodajte preostale 4 kašike šećera, sipajte kvasac, toplo mleko, ulje, i prašak za pecivo. Onda dodajte postepeno brašno pa zamesite mekše testo. Prekrijte krpom i ostavite da naraste. Zatim nadošlo testo podelite na 2 dela i tanko rasklagijajte. Skuvajte fil od mlevenih oraha, šećera i mleka toliko da prekrije orahe. Mešajte neprekidno na toploj ringli, sve dok orasi ne omekšaju. Rasklagijano testo premažite filom pa urolajte u oblik štrudle. Stavite u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni. Pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA ORASIMA Starinski recept za neodoljivu poslasticu, biće mekana i sočna
Najbolje služite uz kafu ili čaj.
BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi nostallgiju na dane detinjstva
Sočna i ukusna, bićete oduševljeni ukusom.
BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi sva čula, uzećete parče više
Mekana i neodoljiva, najbolje odmah stavite duplu meru.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Očaravajuća poslastica kojoj nema ravne, a miriše na ljubav
Fenomenalna štrudla raspametiće i one izbirljive.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)