ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja osvaja na prvi zalogaj, za prave sladokusce

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Klasik bez premca obožavaće cela porodica.

štrudla sa orasima
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kg brašna
  • 1 kocka kvasca
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 6 kašika šećera
  • 5 kašika ulja
  • 3 jaja
  • 2 dl vode
  • 2 dl mleka 

Za fil

  • 500 g mlevenih oraha
  • 5 kašika šećera
  • mleko

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U 2 dl mlake vode otopite kvasac, pa dodajte 2 kašike šećera i ostavite da se aktivira. Jaja umutite varjačom, pa dodajte preostale 4 kašike šećera, sipajte kvasac, toplo mleko, ulje, i prašak za pecivo.  Onda dodajte postepeno brašno pa zamesite mekše testo. Prekrijte krpom i ostavite da naraste. Zatim nadošlo testo podelite na 2 dela i tanko rasklagijajte. Skuvajte fil od mlevenih oraha, šećera i mleka toliko da prekrije orahe. Mešajte neprekidno na toploj ringli, sve dok orasi ne omekšaju. Rasklagijano testo premažite filom pa urolajte u oblik štrudle. Stavite u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni. Pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading