LINCER Najstarija torta na svetu čiji recept datira iz 1653, karakterističnog izgleda i još boljeg ukusa
Autentičnog ukusa zbog mešavine badema, limunove kore i džema od ribizle, sa mrežastim izgledom koji zahteva dozu spretnosti u pravljenju.
Vremenom je džem od ribizla zamenio onaj od malina.
Potrebno je
- 250 g mekanog putera
- 250 g mlevenih badema
- 250 g brašna
- 250 g šećera
- 1 puna kašika kakao praha
- cimet
- malo mlevenog karanfilića
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 jaje
Za fil:
- 200 ml džema od malina
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi sjedinite puter, bademe, brašno. šećer, kakao, cimet, karanfilić i jaje. Zamesite testo, pa 3/4 stavite u pleh obložen pek-papirom. Džem nanesite preko testa pa ravnomerno rasporedite i razvucite do uzdignutih ivica. Od ostatka testa napravite tračice pa ih stavljajte popreko preko džema, da dobijete mrežu. Pecite tortu oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Posle 15 minuta proverite da li je temperatura prejaka. Bon appetit!
Možda vas zanima:
RABIN TORTA Očaravajuća čokoladna poslastica gotova za tren oka, a nikad kremastija
Ako volite čokoladne torte, ovu poslasticu ćete obožavati.
MOSKVA ŠNIT Voćna neodoljiva poslastica nastala u Beogradu, a pomera granice dobrog ukusa
Osmislila je Anica Džepina, a postala je omiljena torta, ukusa koji se pamti.
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
OPERA TORTA Poslastica sa kafom koja miriše na ljubav, za prave sladokusce
Francuska poslastica oduševiće sve ljubitelje kafe i slatkiša.
SLANA SPANAĆ TORTA Posno predjelo koje budi sva čula, kao osmišljeno za slavsku trpezu
Sočno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj.
KARAĐORĐEVA PAPULA Starinsko jelo po starom receptu, ukusa koji se ne zaboravlja
Sočno jelo može da bude posno i mrsno, a pogodno je i za slavsku trpezu.
POSNE ĆUFTE OD PASULJA Sočno jelo po receptu sa Svete Gore, bićete oduševljeni
Nećete da primetite da nedostaje meso, a držaće vas dugo sitim.
URMAŠICE Starinski slatkiš koji pomera granice dobrog ukusa, po receptu teta Savke
Orijentalni kolač kome popularnost samo raste, za pravo uživanje.
NAJČEŠĆE GREŠKE TOKOM PRIPREME JELA Većina ih pravi, a mogu totalno da pokvare sav trud
Ako i vi pravite neku od narednih greški, primenite jednostavne, a korisne savete.
Komentari (0)