LINCER Najstarija torta na svetu čiji recept datira iz 1653, karakterističnog izgleda i još boljeg ukusa
Autentičnog ukusa zbog mešavine badema, limunove kore i džema od ribizle, sa mrežastim izgledom koji zahteva dozu spretnosti u pravljenju.
Vremenom je džem od ribizla zamenio onaj od malina.
Potrebno je
- 250 g mekanog putera
- 250 g mlevenih badema
- 250 g brašna
- 250 g šećera
- 1 puna kašika kakao praha
- cimet
- malo mlevenog karanfilića
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 jaje
Za fil:
- 200 ml džema od malina
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi sjedinite puter, bademe, brašno. šećer, kakao, cimet, karanfilić i jaje. Zamesite testo, pa 3/4 stavite u pleh obložen pek-papirom. Džem nanesite preko testa pa ravnomerno rasporedite i razvucite do uzdignutih ivica. Od ostatka testa napravite tračice pa ih stavljajte popreko preko džema, da dobijete mrežu. Pecite tortu oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Posle 15 minuta proverite da li je temperatura prejaka. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KEKS TORTA BRZI GONZALES Gotova za 5 minuta, a ukusa kao da ste se trudili satima
Možete da dodate žele bonbone, biće još ukusnija.
RABIN TORTA Očaravajuća čokoladna poslastica gotova za tren oka, a nikad kremastija
Ako volite čokoladne torte, ovu poslasticu ćete obožavati.
MOSKVA ŠNIT Voćna neodoljiva poslastica nastala u Beogradu, a pomera granice dobrog ukusa
Osmislila je Anica Džepina, a postala je omiljena torta, ukusa koji se pamti.
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Klasik na drugačiji način, nema ko vam neće tražiti recept
Ako volite baklavu, ovu sa pistaćima ćete obožavati.
DUBAI ČOKOLADA Viralni desert sa pistaćima pomera granice dobrog ukusa
Savršen spoj čokolade sa pistaćima oduševiće i one izbirljive.
POSNI KESTEN PIRE Desert koji greje dušu i telo, kao osmišljen za hladne dane
Sočan i sladak, a pogodan za dane Božićnog posta.
AUSTRIJSKE GERMKNEDLE Omiljena poslastica sa skijališta, po receptu bez mane
Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli, i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.
NAJSOČNIJI BATACI Grčki, hrskavi, medeni, a meso se lepi za prste
Neodoljivi i slasni, samo dodajte prilog po želji.
Komentari (0)