CIMET ROLNICE Mirisne i slatke, još bolje od onih kupovnih, za pravo uživanje
Aromatično pecivo nestače sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 60 g šećera
- 2 kesice suvog kvasca
- prstohvat soli
- 250 ml mlake vode
- 125 g maslaca
- 2 jaja
za premaz
- 80-100 g maslaca
- 3 kesice cimeta
- 5-6 supenih kašika šećera
- 3 vanilina šećera
- suvo grožđe
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. Suvo grožđe potopite u vodu. U jednoj posudi pomešajte brašno, so, šećer i suvi kvasac. Zasebno viljuškom sjedinite jaja pa sipajte mlaku vodu i otopljeni maslac. Pomešajte suve i mokre sastojke, pa zamesite testo. Ostavite ga da odstoji 20 minuta na sobnoj temeraturi. Otopite maslac, a u drugoj činiji pomešajte šećere i cimet. Ocedite suvo grožđe. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte testo pa ga premažite maslacem. Pospite mešavinom šećera i cimeta pa dodajte suvo grožđe. Testo uvijte u rolat pa ga secite na 1cm do 1,5 cm debljine. Na pleh obložen papirom za pečenje ređajte rolnice. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
Možda vas zanima:
CIMET ROLNICE Mirisne i mekane kao pamuk, a tope se u ustima
Slatke i mekane, obožavaće svi ukućani.
MIRISNE CIMET ROLNICE Ulepšaće vam ceo dan, a zamirisaće cela kuća
Savršene tople, a super i kada se ohlade.
PUŽIĆI SA MAKOM Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru, eksplozija ukusa u svakom zalogaju
Savršeni za doručak ili užinu uz šoljicu kafe.
MIRISNE CIMET ROLNICE Vazdušaste i mekane kao pamuk, a tope se u ustima
I dupla mera će biti malo.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)