CIMET ROLNICE Mirisne i slatke, još bolje od onih kupovnih, za pravo uživanje
Aromatično pecivo nestače sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 60 g šećera
- 2 kesice suvog kvasca
- prstohvat soli
- 250 ml mlake vode
- 125 g maslaca
- 2 jaja
za premaz
- 80-100 g maslaca
- 3 kesice cimeta
- 5-6 supenih kašika šećera
- 3 vanilina šećera
- suvo grožđe
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. Suvo grožđe potopite u vodu. U jednoj posudi pomešajte brašno, so, šećer i suvi kvasac. Zasebno viljuškom sjedinite jaja pa sipajte mlaku vodu i otopljeni maslac. Pomešajte suve i mokre sastojke, pa zamesite testo. Ostavite ga da odstoji 20 minuta na sobnoj temeraturi. Otopite maslac, a u drugoj činiji pomešajte šećere i cimet. Ocedite suvo grožđe. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte testo pa ga premažite maslacem. Pospite mešavinom šećera i cimeta pa dodajte suvo grožđe. Testo uvijte u rolat pa ga secite na 1cm do 1,5 cm debljine. Na pleh obložen papirom za pečenje ređajte rolnice. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
Možda vas zanima:
CIMET ROLNICE Mirisne i mekane kao pamuk, a tope se u ustima
Slatke i mekane, obožavaće svi ukućani.
NEODOLJIVE CIMET ROLNICE Desert za sva vremena i prilike, za prave sladokusce
Desert koji pomera granice dobrog ukusa, svaki zalogaj je sve slađi.
POSNE CIMET ROLNICE Slatko pecivo koje nikoga neće ostaviti ravnoduđnim, a nimalo ne zaostaje za originalom
Savršeno se slažu sa kafom ili čajem, a mogu da se jedu i u danima posta.
ROLNICE SA MAKOM BOLJE OD KLASIČNIH Ni malo ne zaostaju za onim kupovnim, a smažu se u momentu
Sočne i mekane kao pamuk, za pravo uživanje.
DOMAĆE JELO KOJE GREJE DUŠU I ČUVA TRADICIJU Ovaj recept za gulaš je pravi hit, bogatog ukusa i savršene teksture
Ovaj gulaš s junećim mesom, povrćem i začinima jednostavno morate probati – svaki zalogaj će vas očarati
PROJA SA MLADIM SIROM Doručak koji će vas raspametiti, ukusan i zasitan, a jedan sastojak ga čini neodoljivim
Doručak posle kojeg ćete ostati siti i zadovoljni...
OMILJENI SLATKIŠ NAŠEG DETINJSTVA Neprevaziđena starinska poslastica koja se pravi od samo 5 sastojaka
Ova poslastica, koju je popularizovala Milena Dravić u TV seriji „Metla bez drške“, mnogima je poznata ne samo sa malih ekrana, već i iz bakine kuhinje
STARINSKO SRPSKO JELO Krompirača sa pirinčem i kobasicom, pravo zadovoljstvo ukusa
Luk ovom jelu daje slast, a pirinač u kombinaciji sa jako malo brašna pravi jelo kremastim
Komentari (0)