CIMET ROLNICE SA BUNDEVOM Neodoljivi desert kao stvoren za jesen, poći će vam voda na usta
Najbolje služite uz šolju čaja ili kafe.

Potrebno je
Možda vas zanima:

CIMET ROLNICE Mirisne i mekane kao pamuk, a tope se u ustima
Slatke i mekane, obožavaće svi ukućani.

PUŽIĆI SA MAKOM Mirisno pecivo mekano kao duša koje super ide uz kafu
Sočni i slatki, nestaće sa stola odmah.

CIMET ROLNICE NA VODI Pola pleha nestane dok trepnete
Najbolje služite uz šolju kafe.

CIMET ROLNICE NA VODI Ni malo ne zaostaju za originalom, a savršene za dane strogog posta
Nema pečenja, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
Za testo:
- 180 ml mleka
- 50 g šećera
- 7 g suvog kvasca
- 180 g pire bundeve
- 60 g otopljenog putera
- 1 jaje
- 500 g brašna
- 2 kašice začina za medenjake
- 3/4 kašičice soli
Za fil:
- 130 g smeđeg šećera
- 1 1/2 kašice mlevenog cimeta
- 60 g omekšalog putera
Za glazuru od krem sira:
- 115 g krem sira
- 45 g putera
- 30 g prah šećera
- 60 ml meda
- prstohvat soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 175 stepeni. U jednoj posudi pomešajte toplo mleko i šećer, pa pospite kvascem. Umešajte pire od bundeve, jaje sobne temperature i otopljeni puter, pa mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Lagano dodajte brašno, začin i so, pa mešajte varjačom, dok ne dobijete testo. Potom mutite mikserom na slaboj brzini oko 10 minuta, dok ne dobijete glatko testo- U posudu sa uljem prebacite testo, pa ga pokrijte plastičnom folijom i krpom. Ostavite sat vremena da naraste. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite u oblik pravougaonika. Zatim premažite otopljenim puterom. Pomešajte šećer sa cimetom pa namažite na testo. Krajeve uvijte od kraće strane, pa isecite krajeve. Potom isecite na komade od 2,5 cm. U pleh obložen papirom za pečenje poređajte rolnice. Pokrijte pa ostavite da se dižu još pola sata. Pecite rolnice 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Ostavite da se hlade 10 minuta. U posudi umutite krem sir, puter, prah šećer, med i so u mikseru dok ne dobijete glatku smesu. Glazurom prelijte rolnice pa ih pospite mlevenim cimetom. Bon appetit!

POSNE KEKS KUGLICE Prave se lako, a smažu brzo, najbolje odmah stavite duplu meru
Savršeni za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede slatko.

SOČNI KOLAČ SA POMORANDŽOM Jednostavan desert osvežiće vas u trenu, kao osmišljen za proleće
Ako volite pomorandže, ovaj kolač ćete obožavati.

FENOMENALNA PUDING ČOKOLADNA TORTA Jednostavna poslastica skupog ukusa
Kremasta poslastica oduševiće vas od prvog zalogaja.

BRAUNI SA JAGODAMA Klasik na prolećni način, a gotov za tili čas
Jednostavan desert fenomenalnog ukusa, za prave sladokusce.

BRZI DESERT SA BUNDEVOM I KIKIRIKIJEM Drugačiji i sladak, poćiće vam voda na usta
Pravi se lako, a pojede brzo.
Komentari (0)