CIMET ROLNICE SA BUNDEVOM Neodoljivi desert kao stvoren za jesen, poći će vam voda na usta
Najbolje služite uz šolju čaja ili kafe.

Potrebno je
Za testo:
- 180 ml mleka
- 50 g šećera
- 7 g suvog kvasca
- 180 g pire bundeve
- 60 g otopljenog putera
- 1 jaje
- 500 g brašna
- 2 kašice začina za medenjake
- 3/4 kašičice soli
Za fil:
- 130 g smeđeg šećera
- 1 1/2 kašice mlevenog cimeta
- 60 g omekšalog putera
Za glazuru od krem sira:
- 115 g krem sira
- 45 g putera
- 30 g prah šećera
- 60 ml meda
- prstohvat soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 175 stepeni. U jednoj posudi pomešajte toplo mleko i šećer, pa pospite kvascem. Umešajte pire od bundeve, jaje sobne temperature i otopljeni puter, pa mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Lagano dodajte brašno, začin i so, pa mešajte varjačom, dok ne dobijete testo. Potom mutite mikserom na slaboj brzini oko 10 minuta, dok ne dobijete glatko testo- U posudu sa uljem prebacite testo, pa ga pokrijte plastičnom folijom i krpom. Ostavite sat vremena da naraste. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite u oblik pravougaonika. Zatim premažite otopljenim puterom. Pomešajte šećer sa cimetom pa namažite na testo. Krajeve uvijte od kraće strane, pa isecite krajeve. Potom isecite na komade od 2,5 cm. U pleh obložen papirom za pečenje poređajte rolnice. Pokrijte pa ostavite da se dižu još pola sata. Pecite rolnice 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Ostavite da se hlade 10 minuta. U posudi umutite krem sir, puter, prah šećer, med i so u mikseru dok ne dobijete glatku smesu. Glazurom prelijte rolnice pa ih pospite mlevenim cimetom. Bon appetit!
Možda vas zanima:

CIMET ROLNICE Mirisne i mekane kao pamuk, a tope se u ustima
Slatke i mekane, obožavaće svi ukućani.

MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.

CIMET ROLNICE Napravite ovako i biće mekane, mirisne i apsolutno ukusne
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

NEODOLJIVE KROFNICE ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Vazdušaste i mekane, pojedu se odmah
Savršene za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

POSNI UŽITAK Čokoladna čarolija sa orasima
Ovaj kolač je mekan, sočan i idealan za sve koji poste ili žele posnu verziju čokoladnog zadovoljstva

STARINSKI KOH Naše bake su obožavale ovaj dezert, lako se sprema, a osvaja na prvi zalogaj
Kada kolač bude gotov...

BRZA LETNJA POSLASTICA Jednostavan kolač od limuna koji će vas osvežiti, uspeva apsolutno svima
Pospite prah šećerom i poslužite sa malinama i šlagom, po želji

ČOKOLADNA FANTAZIJA Za ovaj kolač su potrebna samo 3 sastojka, brzinski ga umutite i uživajte u raskošnom ukusu
Koristite što zrelije banane – one sa crnim tačkicama na kori daju najbolju...

MEKE KAO DUŠA Recept za najukusnije palačinke, uvek će se tražiti jedna više
Poslužite ih sa puterom i sirupom...
Komentari (0)