CIMET ROLNICE SA BUNDEVOM Neodoljivi desert kao stvoren za jesen, poći će vam voda na usta
Najbolje služite uz šolju čaja ili kafe.
Potrebno je
Za testo:
- 180 ml mleka
- 50 g šećera
- 7 g suvog kvasca
- 180 g pire bundeve
- 60 g otopljenog putera
- 1 jaje
- 500 g brašna
- 2 kašice začina za medenjake
- 3/4 kašičice soli
Za fil:
- 130 g smeđeg šećera
- 1 1/2 kašice mlevenog cimeta
- 60 g omekšalog putera
Za glazuru od krem sira:
- 115 g krem sira
- 45 g putera
- 30 g prah šećera
- 60 ml meda
- prstohvat soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 175 stepeni. U jednoj posudi pomešajte toplo mleko i šećer, pa pospite kvascem. Umešajte pire od bundeve, jaje sobne temperature i otopljeni puter, pa mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Lagano dodajte brašno, začin i so, pa mešajte varjačom, dok ne dobijete testo. Potom mutite mikserom na slaboj brzini oko 10 minuta, dok ne dobijete glatko testo- U posudu sa uljem prebacite testo, pa ga pokrijte plastičnom folijom i krpom. Ostavite sat vremena da naraste. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite u oblik pravougaonika. Zatim premažite otopljenim puterom. Pomešajte šećer sa cimetom pa namažite na testo. Krajeve uvijte od kraće strane, pa isecite krajeve. Potom isecite na komade od 2,5 cm. U pleh obložen papirom za pečenje poređajte rolnice. Pokrijte pa ostavite da se dižu još pola sata. Pecite rolnice 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Ostavite da se hlade 10 minuta. U posudi umutite krem sir, puter, prah šećer, med i so u mikseru dok ne dobijete glatku smesu. Glazurom prelijte rolnice pa ih pospite mlevenim cimetom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
CIMET ROLNICE Mirisne i mekane kao pamuk, a tope se u ustima
Slatke i mekane, obožavaće svi ukućani.
MIRISNE CIMET ROLNICE Ulepšaće vam ceo dan, a zamirisaće cela kuća
Savršene tople, a super i kada se ohlade.
PUŽIĆI SA MAKOM Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru, eksplozija ukusa u svakom zalogaju
Savršeni za doručak ili užinu uz šoljicu kafe.
MIRISNE CIMET ROLNICE Vazdušaste i mekane kao pamuk, a tope se u ustima
I dupla mera će biti malo.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)