CIMET ROLNICE SA BUNDEVOM Neodoljivi desert kao stvoren za jesen, poći će vam voda na usta

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Najbolje služite uz šolju čaja ili kafe.

cimet rolnice sa bundevom
Shutterstock

Potrebno je

Za testo:

  • 180 ml mleka
  • 50 g šećera
  • 7 g suvog kvasca
  • 180 g pire bundeve
  • 60 g otopljenog putera
  • 1 jaje
  • 500 g brašna
  • 2 kašice začina za medenjake
  • 3/4 kašičice soli

Za fil:

  • 130 g smeđeg šećera
  • 1 1/2 kašice mlevenog cimeta
  • 60 g omekšalog putera

Za glazuru od krem sira:

  • 115 g krem sira 
  • 45 g putera 
  • 30 g prah šećera
  • 60 ml meda
  • prstohvat soli

Priprema:

Rernu zagrejte na 175 stepeni.  U jednoj posudi pomešajte toplo mleko i šećer, pa pospite kvascem. Umešajte pire od bundeve, jaje sobne temperature i otopljeni puter, pa mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Lagano dodajte brašno, začin i so, pa mešajte varjačom, dok ne dobijete testo. Potom mutite mikserom na slaboj brzini oko 10 minuta, dok ne dobijete glatko testo- U posudu sa uljem prebacite testo, pa ga pokrijte plastičnom  folijom i krpom. Ostavite sat vremena da naraste. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite u oblik pravougaonika. Zatim premažite otopljenim puterom. Pomešajte šećer sa cimetom pa namažite na testo. Krajeve uvijte od kraće strane, pa isecite krajeve. Potom isecite na komade od 2,5 cm. U pleh obložen papirom za pečenje poređajte rolnice. Pokrijte pa ostavite da se dižu još pola sata. Pecite rolnice 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Ostavite da se hlade 10 minuta. U posudi umutite krem sir, puter, prah šećer, med i so u mikseru dok ne dobijete glatku smesu. Glazurom prelijte rolnice pa ih pospite mlevenim cimetom. Bon appetit!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading