DOMAĆE PIHTIJE Imamo najbolji recept, a toliko su ukusne da nećete moći da prestanete da ih jedete
Prema ovom specijalitetu ljudi nikada nisu indiferentni – ili ih ne vole ili ih obožavaju, sredine nema! Osim toga, kažu da “pihtije idu s godinama”, pa na neki način, uvek ostaje taj prostor da i oni koji ih ne vole ili čak ne žele da ih probaju, u međuvremenu, s godinama – zavole

Potrebno je:
4-5 svinjskih nogica
1 suva svinjska kolenica ili suva rebra
So
Biber u zrnu
Lovorov list
1 glavica belog luka
Voda
Priprema:
Nogice dobro očistiti, oprati i staviti u duboki lonac.
Ukoliko kuvate u ekspres loncu sipajte vodu i dodajte so, biber i lovorov list. Ostavite da se kuvaju 10-15 minuta, a zatim kašikom pokupite prvu penu sa površine, kako pihtije ne bi poprimile tamnu boju. Vratite poklopac na šerpu i ostavite na tihoj vatri oko sat i po vremena da se kuvaju.
Ako kuvate u običnom loncu sipajte dva puta više vode od nogica i ostavite na tihoj vatri minimum tri sata.
Odvojite meso od kostiju, usitnite ga prstima u odvojite u poseban tanjir. Pripremite činije u kojima ćete servirati pihtije i na njihovo dno ravnomerno rasporedite izgnječen beli luk. Preko luka nalijte prthodno proceđenu tečnost u kojoj se meso kuvalo, a potom dodajte i očišćeno meso (takođe ga ravnomerno rasporedite po činiji). Začinite, ali i ukrasite pihtije slatkom mlevenom paprikom i ostavite u frižideru ili u nekoj drugoj hladnoj prostoriji (obično preko noći) da se dobro stegnu, a potom ih isecite na kocke ili rombove i poslužite gostima.
Možda vas zanima:

DOMAĆE PIHTIJE Bićete oduševljeni koliko su ukusne
Priprema nije komplikovana, a preukusne su.

PIHTIJE OD ŠARANA Posni specijalitet oduševiće goste na slavskoj trpezi
Ako volite pihtije napravite posnu varijantu od šarana, bićete oduševljeni.

SAVETI ZA NAJBOLJE PIHTIJE Dodajte ovo i biće mekane, raskošne i preukusne
Ako želite da pihtije za slavu ispadnu savršene, primenite ovaj jednostavan trik.

SPREMAJU SE NA KRSTOVDAN A JEDU NA BOGOJAVLJENJE Imamo najbolji recept za pihtije
Poslužite ih za prazničnu trpezu, bićete oduševljeni koliko su ukusne.

NEODOLJIVI KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom slatko-kiselkastom spoju, a super idu uz kafu ili čaj
Prave se lako, a mogu da zamene užinu ili desert.

TELETINA PUNJENA SPANAĆEM I SIROM Specijalitet od mesa u kome će uživati cela porodica
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.

PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak i večeru, a biće super i hladna
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.
Komentari (0)