POTAZ OD GRAŠKA Mirisna krem čorba raspametiće i one izbirljive
Kao stvorena za hladne zimske dane, ukusa koji priča priče.
Potrebno je:
- crni luk
- 1/2 čena belog luka
- l/2 šargarepe
- l/2 krompira
- 500 g zaleđenog graška
- 200 ml neutralne pavlake
- maslinovo ulje
- so, l biber
Priprema:
Sitno seckan crni luk propržite na maslinovom ulju. Nakon što postane staklast dodajte seckan beli luk pa još malo prodinstajte. Umešajte šargarepu i krompir seckan na kocke, pa prelijte vodom i kuvajte 10 ak minuta. Kad omekšaju dodajte grašak i oko litar vode, biber i so pa zakuvajte 15 minuta. Usitnite štapnim mikserom pa dodajte neutralnu pavlaku i začin po želji. Zatim vratite potaž na vatru da još jednom kratko provri. Prijatno!
Možda vas zanima:
POTAŽ OD GRAŠKA Kremast i lagan, a krepi organizam u trenu
Sočan i ukusan, a ako dodate biljnu pavlaku umesto prave, biće i posan.
POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.
POTAŽ OD ŠARGAREPE I BUNDEVE Kremasto i sočno predjelo koje ćete praviti iznova
Ukusa bez mane, a krepi organizam u trenu.
POTAŽ OD PATLIDŽANA Drugačiji i preukusan, a pun vitamina, daće vam energije za ceo dan
Ukusa koji priča priče, sipaćete tanjir više.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)