POTAZ OD GRAŠKA Mirisna krem čorba raspametiće i one izbirljive

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Kao stvorena za hladne zimske dane, ukusa koji priča priče.

potaž od graška
Shutterstock

Potrebno je:

  • crni luk
  • 1/2 čena belog luka
  • l/2 šargarepe
  • l/2 krompira
  • 500 g zaleđenog graška
  • 200 ml neutralne pavlake
  • maslinovo ulje
  • so, l biber

Priprema:

Sitno seckan crni luk propržite na maslinovom ulju. Nakon što postane staklast dodajte seckan beli luk pa još malo prodinstajte. Umešajte šargarepu i krompir seckan na kocke, pa prelijte vodom i kuvajte 10 ak minuta. Kad omekšaju dodajte grašak i oko litar vode, biber i so pa zakuvajte 15 minuta.  Usitnite štapnim mikserom pa dodajte neutralnu pavlaku i začin po želji. Zatim vratite potaž na vatru da još jednom kratko provri. Prijatno!

@moja.trpeza Najbrža keks torta – Gotova za 10 minuta Sastojci: • 1 kg petit keksa • 800 g banana • 500 g šlaga • 100 g čokolade • 200 ml mleka Priprema: 1. Umutite šlag prema uputstvu sa pakovanja dok ne postane čvrst i stavite ga u frižider da se stegne. 2. Čokoladu otopite na pari ili u mikrotalasnoj, pa je lagano umešajte u deo šlaga. 3. Keks kratko umočite u mleko i ređajte prvi sloj u posudu. 4. Premažite ga šlagom, preko poređajte kolutove banana i ponovite postupak. 5. Ređajte naizmenično slojeve keksa, šlaga i banana dok ne potrošite sav materijal (oko 4 sloja). 6. Završite tortu šlagom i narendajte malo čokolade preko za dekoraciju. Ostavite u frižider na kratko i uživajte u brzoj i osvežavajućoj poslastici! #trpeza #mojatrpeza #torta #fy #fyp #fyppppppppppppppppppppppp #viral #viralvideo #viraltiktok #kitchen #sweets ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading