POTAZ OD GRAŠKA Mirisna krem čorba raspametiće i one izbirljive
Kao stvorena za hladne zimske dane, ukusa koji priča priče.

Potrebno je:
- crni luk
- 1/2 čena belog luka
- l/2 šargarepe
- l/2 krompira
- 500 g zaleđenog graška
- 200 ml neutralne pavlake
- maslinovo ulje
- so, l biber
Priprema:
Sitno seckan crni luk propržite na maslinovom ulju. Nakon što postane staklast dodajte seckan beli luk pa još malo prodinstajte. Umešajte šargarepu i krompir seckan na kocke, pa prelijte vodom i kuvajte 10 ak minuta. Kad omekšaju dodajte grašak i oko litar vode, biber i so pa zakuvajte 15 minuta. Usitnite štapnim mikserom pa dodajte neutralnu pavlaku i začin po želji. Zatim vratite potaž na vatru da još jednom kratko provri. Prijatno!
Možda vas zanima:

POTAŽ OD GRAŠKA Kremast i lagan, a krepi organizam u trenu
Sočan i ukusan, a ako dodate biljnu pavlaku umesto prave, biće i posan.

PROLEĆNI POTAŽ Krem čorba od pečuraka puna vitamina, krepi organizam u trenu
Kremast i lagan, prava vitaminska bomba.

KREM ČORBA OD KARFIOLA Kremasta i lagana, a puna vitamina, pravićete stalno
Ukusa koji priča priče, a greje dušu i telo.

KREMASTI POTAŽ OD ŠARGAREPE Krepi organizam u trenu, kao osmišljen za hladne februarske dane
Dodajte pavlaku ili prilog po želji.

SIPANA PITA SA JABUKAMA Mirisna poslastica koja nestane sa stola čim se postavi
Neodoljiva i mirisna, najbolje odmah stavite duplu meru.

PROJA SA SREMUŠEM Zasitna i sočna, najbolje služite uz šolju jogurta
Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.

POSNE SARMICE OD ZELJA Držaće vas dugo sitim, a pravi raj za nepca
Sočne i slasne, za savršen ručak.

VRANJANSKI PROPEĆ Jednostavna starinska pita sa sirom ukusa koji se pamti
Savršenog ukusa, pravićete stalno.

MEDENO SRCE NA VODI Kremasti kolač koji uspeva svima, za prave sladokusce
Fenomenalni slatkiš nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)