POTAZ OD GRAŠKA Mirisna krem čorba raspametiće i one izbirljive
Kao stvorena za hladne zimske dane, ukusa koji priča priče.
Potrebno je:
- crni luk
- 1/2 čena belog luka
- l/2 šargarepe
- l/2 krompira
- 500 g zaleđenog graška
- 200 ml neutralne pavlake
- maslinovo ulje
- so, l biber
Priprema:
Sitno seckan crni luk propržite na maslinovom ulju. Nakon što postane staklast dodajte seckan beli luk pa još malo prodinstajte. Umešajte šargarepu i krompir seckan na kocke, pa prelijte vodom i kuvajte 10 ak minuta. Kad omekšaju dodajte grašak i oko litar vode, biber i so pa zakuvajte 15 minuta. Usitnite štapnim mikserom pa dodajte neutralnu pavlaku i začin po želji. Zatim vratite potaž na vatru da još jednom kratko provri. Prijatno!
Možda vas zanima:
POTAŽ OD GRAŠKA Kremast i lagan, a krepi organizam u trenu
Sočan i ukusan, a ako dodate biljnu pavlaku umesto prave, biće i posan.
POTAŽ OD ŠARGAREPE Aromatična krem čorba zamirisaće celu kuću, a nikad ukusnija
Sočna krem čorba oduševiće sve koji je budu probali, ukusa koji priča priče.
SOČNI POTAŽ OD TIKVICA Krepi organizam u trenu, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Služite toplo, uz prilog po želji.
POTAŽ OD BUNDEVE Neodoljiva krem čorba zagrejaće vam dušu i telo
Kremast i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.
TIRAMISU SA LIMUNOM Desert za pamćenje koji pomera granice dobrog ukusa, po najboljem receptu
Sočni kolač u slatko-kiselkastom spoju ukusa, prste da poližete.
ČORBA OD LUKA Aromatično predjelo krepi organizam u trenu
Najbolje služite uz prepečen hleb.
NAJBOLJA MARINADA ZA MESO Biće mekano i sočno, po savetu iskusnih domaćica
Primenite jednostavan trik koji provereno radi.
KIFLICE SA DŽEMOM Neodoljive i slatke, za savršen doručak, a odlično idu sa čajem
Slatke i mekane, po starom teta Biljinom receptu.
PICA SA PILETINOM Slasno jelo za lepo veče sa prijateljima, po originalnom italijanskom receptu
Hrskavih kora i sočnog nadeva, ovakvu do sada niste jeli.
Komentari (0)