DOMAĆOJ SUPI NEMA RAVNE Sprema se po receptu naših baka, a greje i dušu i telo, najbolji zimski obrok
Servirajte i uživajte...
Domaća pileća supa je jelo za svaki dan, ali je neizostavno i na slavskoj trpezi.
Sastojci:
- 400 g pilećeg mesa
- 3 šargarepe
- 1 mala glavica crnog luka
- 1 veći celer
- 1 krompir
- 1 veza peršuna
- 1 kašika mešavine suvih začina
- rezanci
- zrna bibera, po ukusu
- so, po ukusu
- seckani listovi peršuna
Priprema:
Za ovu supu u veći lonac ubacite meso koje ste dobro oprali, kao i isecknu šargarepu, iseckani celer, iseckani koren peršuna, ceo oljušten i opran krompir, i glavicu luka isečenu na pola. Dodajte i biber u zrnu, po ukusu.
Sastojke u loncu prelijte vodom i kuvajte na laganoj vatri, tako da supa vri, sve dok povrće i meso ne budu kuvani. Iz supe izvadite krompir, luk i piletinu, pa ubacite rezance. Dodajte i seckane listove peršuna, začine i so, po ukusu. Ostavite da supa vri do 2-3 minuta i nakon toga skinite sa vatre. Servirajte i uživajte.
Bonus video:
Možda vas zanima:
FRANCUSKI SPECIJALITET RAJ ZA NEPCA Supa od luka za prave gurmane, a aromatična i ukusna
Aromatična i drugačija, pravićete stalno.
SUPA OD SPANAĆA Neodoljiva i aromatična, a krepi organizam u trenu
Aromatično predjelo pomera granice dobrog ukusa, za sve prilike.
SAVRŠEN SASTOJAK ZA SUPU Začin koji imaju mnoge domaćice, a potpuno menja ukus
Potpuno će promeniti ukus, bićete oduševljeni.
SUPA SA GRIZ KNEDLAMA Ako želite da budu mekane ali se ne raspadaju uradite ovo
Domaća supa sa knedlama zagrejaće vas u hladnim, zimskim danima.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)