SOGAN DOLMA Turski specijalitet pravi je raj za nepca, ukusa koji se pamti
Sočno i slasno jelo, prste da poližete.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

TELETINA SA ŠAMPINJONIMA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa, za ručak koji se pamti
Najbolje služite uz kuvani pirinač i sir.

GRANITIRANI KROMPIRIĆI Savršeno hrskavi, a super kao prilog, ukusa koji se ne zaboravlja
Dodajte uz meso ili jelo po izboru.

PUNJENI PATLIDŽAN RAJ ZA NEPCA Ručak koji će ukućani razgrabiti u trenu
Sočno i slasno jelo oduševiće i one izbirljive.

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Klasik domaće kuhinje koji ne izlazi iz mode, samo mu popularnost raste
Sočne i neodoljive, super idu uz pire krompir.
- 6 većih glavica crnog luka
- 300 g mešanog mlevenog mesa
- 100 g pirinča
- 2 čena belog luka
- 2 kašičice sitno seckanog peršuna
- maslinovo ulje
- 500 ml povrtnog bujona
- 1 kašika sosa od paradajza
- so
- biber
Priprema:
Vodu sipajte u dublju šerpu pa zakuvajte. Oljuštite glavice crnog luka pa kad voda provri dodajte cele glavice i kuvajte 10 minuta, dok ne omekšaju. Onda izvadite glavice i ostavite da se ohlade. Sitno seckan beli luk propržite na maslinovom ulju pa zasebno pomešajte mleveno meso, pirinač, proprženi beli luk, sos od paradajza, suvi peršun, so i biber. Dobro promešajte. U vatrostalnu posudu stavite malo ulja pa naređajte punjeni luk. Nalijte povrtnim bujonom do vrha, tj.nivoa luka. Poklopite i kuvajte na srednjoj temperaturi pola sata do 40 minuta, sve dok pirinač ne bude gotov. Ostavite da se sogan dolma malo prohladi pa služite toplo.

KREMASTI PIRE OD GRAŠKA Drugačiji i preukusan, a super ide uz ribu ili meso
Savršen prilog oduševiće vas ukusom.

DOMAĆE PROTEINSKE ČOKOLADICE ZDRAVIJE OD KUPOVNIH Uklapaju se i u dijetu, a savršenog ukusa
Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi.

PUNJENA JAJA Sočno predjelo koje se brzo pravi, a savršeno za slavsku trpezu
Gurmansko predjelo oduševiće sve goste.

JEDNOSTAVNI RECEPT ZA NAJKREMASTIJI KROMPIR PIRE Uspeće i početnicima u kuhinji
Dodajte kao prilog ćuftama.

PICA SA 4 VRSTE SIRA Priredite užitak vašim čulima, za večeru koja se pamti
Sočna i slasna, sa gotovom podlogom, biće spremna začas.
Komentari (0)