BOLONJEZE SA POVRĆEM Posni ručak zbog kog će ukućani stajati u redu za još
Služite toplo.
Potrebno je:
- 1 glavica karfiola
- 2 šargarepe
- 150 g belih šampinjona
- 150 g braon šampinjona
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- 200 g mlevenih oraha
- 500 ml paradajz pelata
- so
- biber
- origano
- bosiljak
- ½ kašičice meda
- posni špageti ili neka druga posna testenina
Priprema
U multipraktik stavite karfiol, šargarepu, pečurke, crni i beli luk, pa sve sitno sameljite. Mleveno povrće sipajte na zagrejan tiganj i ostavite da se dinsta dok većina tečnosti ne ispari. Sameljite i orahe, pa ih dodajte ostalom povrću i začinite po ukusu. Nalijte paradajz, dodajte med, pa ostavite da se krčka još 15 minuta. Poslužite uz posnu testeninu.
Možda vas zanima:
POSNE BOLONJEZE Duh Italije u svakom zalogaju, nećete moći da prestanete da jedete
Ukućani će stajati u redu za još.
NEODOLJIVE BOLONJEZE Italijanski specijalitet na posan način, zaboravićete da nedostaje meso
Prave se lako, a pojedu u slast.
BOLONJEZE PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Otkrijte dugo čuvanu tajnu britanskog kuvara
Jedan od najboljih svetskih kuvara, Džejmi Oliver, otkrio je kako on priprema špagete bolonjeze. Deo tajne sastoji se u pelatu iz konzerve, i povrću isečenom na kockice slične veličine. Pratite uputstva i uživajte u ovom delikatesu.
UKUSNI POSNI BOLONJEZE I zaposlene žene mogu ovo brzo i lako napraviti
Ukus će vas oduševiti.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)