PUNJENI SMUĐ Posni ručak zbog kog će ukućani stajati u redu za još

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Slasni, a posni ručak obožavaće cela porodica.

punjeni smuđ
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 1 kg smuđa
  • 1 kašika prezli
  • 3-4 šampinjona
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • peršun
  • limun

Priprema:

Crni i beli luk iseckajte i na ulju propržite, dodajte na listiće iseckane šampinjone i 3-4 grančice peršuna. Kada se ohladi dodajte prezle. Očišćene ribe usolite i napunite pripremljenim filom. Uvežite kuhinjskim koncem da fil ne izlazi prilikom pečenja. Pekač podmažite uljem i složite ribe. Pecite na 200 stepeni oko 25 minuta, dok riba ne dobije braon boju. U toku pečenja okrenite je na drugu stranu.

Komentari (0)