PUNJENI SMUĐ Posni ručak zbog kog će ukućani stajati u redu za još
Slasni, a posni ručak obožavaće cela porodica.
Potrebno je:
- 1 kg smuđa
- 1 kašika prezli
- 3-4 šampinjona
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- peršun
- limun
Priprema:
Crni i beli luk iseckajte i na ulju propržite, dodajte na listiće iseckane šampinjone i 3-4 grančice peršuna. Kada se ohladi dodajte prezle. Očišćene ribe usolite i napunite pripremljenim filom. Uvežite kuhinjskim koncem da fil ne izlazi prilikom pečenja. Pekač podmažite uljem i složite ribe. Pecite na 200 stepeni oko 25 minuta, dok riba ne dobije braon boju. U toku pečenja okrenite je na drugu stranu.
Možda vas zanima:
POHOVANI ŠARAN Ručak za samo pola sata koji će ukućani obožavati
Svaki zalogaj je raj za nepca.
PASTRMKA SA PEČURKAMA Posni ručak na gurmanski način, ukućani će biti raspamećeni
Lagano jelo bogatog ukusa oduševiće sve koji ga budu probali.
SMUĐ ORLI Riblji specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa, za savršen vikend ručak
Služite uz salatu po izboru.
GRILOVANA PASTRMKA Specijalitet sa roštilja savršen za posne dane, nezaboravnog ukusa
Dodajte krompir ili prilog po želji.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)