GRIZ KOCKE NA VODI Treba vam samo 15 minuta, a ukusne kao da ste se trudili satima
Gotove za tili čas, a tope se u ustima.
Potrebno je:
- 2 kašike šećera
- 4 kašike prezli
- 1 litar vode
- 330 g griza
- 100 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 80 g kokosa
- 200 g malina
- 2 kašike šećera
Priprema:
Na suvom tiganju propržite kratko šećer sa prezlama. U šerpu stavite vodu sa šećerom da provri, pa skinite sa šporeta. Polako dodajte griz, uz neprestano mešanje. Vratite na ringlu i kuvajte još dva minuta, pa umešajte kokos. U kalup sipajte prezle sa šećerom. Podelite smesu na dva dela, pa sipajte preko prezli. Desetak minuta prokuvajte maline sa šećerom, pa umešajte u drugu polovinu griza i rasporedite preko prve polovine. Kolač ostaviti u frižideru par sati da se dobro ohladi.
Možda vas zanima:
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
BLONDI Savršen za iznenadne goste, biće gotov dok pristavite kafu
Napravi se lako, a pojede brzo.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)