GRIZ KOCKE NA VODI Treba vam samo 15 minuta, a ukusne kao da ste se trudili satima
Gotove za tili čas, a tope se u ustima.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Starinski desert iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju
Pravi se brzo i lako, a nema ko ga ne voli.

SOČNI KOLAČ SA POMORANDŽOM Jednostavan desert osvežiće vas u trenu, kao osmišljen za proleće
Ako volite pomorandže, ovaj kolač ćete obožavati.

BRAUNI SA JAGODAMA Klasik na prolećni način, a gotov za tili čas
Jednostavan desert fenomenalnog ukusa, za prave sladokusce.

DUNAVSKI TALASI Kremasti desert sa višnjama od kog će vam poći voda na usta
Sočan i kremast voćni kolač.
- 2 kašike šećera
- 4 kašike prezli
- 1 litar vode
- 330 g griza
- 100 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 80 g kokosa
- 200 g malina
- 2 kašike šećera
Priprema:
Na suvom tiganju propržite kratko šećer sa prezlama. U šerpu stavite vodu sa šećerom da provri, pa skinite sa šporeta. Polako dodajte griz, uz neprestano mešanje. Vratite na ringlu i kuvajte još dva minuta, pa umešajte kokos. U kalup sipajte prezle sa šećerom. Podelite smesu na dva dela, pa sipajte preko prezli. Desetak minuta prokuvajte maline sa šećerom, pa umešajte u drugu polovinu griza i rasporedite preko prve polovine. Kolač ostaviti u frižideru par sati da se dobro ohladi.

SMUĐ ORLI Posni specijalitet za Veliki petak, za ručak koji se pamti
Dodajte krompir ili prilog po želji.

POLICAJKA TORTA SAVRŠENA ZA USKRŠNJU I SLAVSKU TRPEZU Prepuna čokolade i različitih filova
Ako volite jake, čokoladne torte, policajka tortu ćete obožavati.

SVINJSKI PAPRIKAŠ Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za sve gurmane i one izbirljive
Slasno jelo savršeno za svečanu i slavsku trpezu.

PUNJENA JAGNJETINA ZA USKRS Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, nema ko vam neće tražiti recept.

CARSKI MAFINI ZA USKRS Predjelo skupog ukusa koje se pravi brzo i lako
Sočni i slasni, a gotovi za tili čas.
Komentari (0)