KROMPIRIĆI U KREMASTOM SOSU Ručak koji se ne odbija, savršenog ukusa i jednostavne pripreme
Dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je:
- 500 g mladog krompira
- 1 crni luk
- 20 ml ulja
- 1 kašika brašna
- 1 šolja vode
- 1 kašičica soli
- 1 kašika seckane mirođije
- 1 kašičica mlevene paprike
- 50 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Iseckajte sitno luk i propržite na malo ulja. Kad ispari tečnost, dodajte brašno i malo propržite. Nalijte vodu i dodajte krompiriće. Dodajte još malo vode i mlevenu papriku, pa ostavite da se kuva uz povremeno mešanje. Kada je krompir gotov dodajte iseckanu mirođiju i pavlaku i kad provri isključite ringlu. Poslužite toplo.
Možda vas zanima:
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)