KROMPIRIĆI U KREMASTOM SOSU Ručak koji se ne odbija, savršenog ukusa i jednostavne pripreme
Dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.

Potrebno je:
- 500 g mladog krompira
- 1 crni luk
- 20 ml ulja
- 1 kašika brašna
- 1 šolja vode
- 1 kašičica soli
- 1 kašika seckane mirođije
- 1 kašičica mlevene paprike
- 50 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Iseckajte sitno luk i propržite na malo ulja. Kad ispari tečnost, dodajte brašno i malo propržite. Nalijte vodu i dodajte krompiriće. Dodajte još malo vode i mlevenu papriku, pa ostavite da se kuva uz povremeno mešanje. Kada je krompir gotov dodajte iseckanu mirođiju i pavlaku i kad provri isključite ringlu. Poslužite toplo.
Možda vas zanima:

SOČNI GRAŠAK ZA SAVRŠEN RUČAK Recept iskusne domaćice koji uspeva baš svima
Sočan i slasan, bićete oduševljeni ukusom.

VIŠEGRADSKI SLATKI KUPUS Omiljeno Titovo jelo, a pravi se maltene samo
Priprema je jednostavna, a bićete siti satima.

VOJVOĐANSKA MUĆKALICA Tradicionalni recept za gastronomski užitak koji budi sva čula
Svaki zalogaj je raj za nepca.

MANASTIRSKI PREBRANAC Monasi ga prave ovako, a pogodno za dane strogog posta
Pravi raj za nepca, a bićete siti satima.

NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Pravi se po principu smuti pa prospi, a budi sva čula mirisom i ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

SOČNI GRAŠAK ZA SAVRŠEN RUČAK Recept iskusne domaćice koji uspeva baš svima
Sočan i slasan, bićete oduševljeni ukusom.

PAPULA RAJ ZA NEPCA Samo ovako pripremljenu je voleo Karađorđe, a savršena je i za dane posta
Držaće vas sitim satima, a savršenog ukusa.

SOGAN DOLMA Podsećaju na punjene paprike, a ukusom ostavljaju bez daha
Savršen spoj luka i mesa u jelu čiji se ukus ne zaboravlja.

BAKIN RECEPT ZA LOVAČKE ŠNICLE Uspeva baš svaki put, a meso će se topiti u ustima
Samo dodajte sos ili prilog po želji.
Komentari (0)