KROMPIRIĆI U KREMASTOM SOSU Ručak koji se ne odbija, savršenog ukusa i jednostavne pripreme
Dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je:
- 500 g mladog krompira
- 1 crni luk
- 20 ml ulja
- 1 kašika brašna
- 1 šolja vode
- 1 kašičica soli
- 1 kašika seckane mirođije
- 1 kašičica mlevene paprike
- 50 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Iseckajte sitno luk i propržite na malo ulja. Kad ispari tečnost, dodajte brašno i malo propržite. Nalijte vodu i dodajte krompiriće. Dodajte još malo vode i mlevenu papriku, pa ostavite da se kuva uz povremeno mešanje. Kada je krompir gotov dodajte iseckanu mirođiju i pavlaku i kad provri isključite ringlu. Poslužite toplo.
Možda vas zanima:
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)