PITA SA MESOM BUDI SVA ČULA Topla, mirisna, hrskava, preukusna, nema joj ravne!

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Slasna i hrskava, savršena za doručak.

gibanica sa mesom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 400 g mlevenog mešanog mesa
  • kore za pitu
  • 2 glavice luka
  • ulje
  • so
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kašičice bibera

Za preliv: 

  • 4 jaja
  • 200 ml jogurta
  •  200 ml kisele vode
  • 50 ml ulja
  • 1/2 kašičice soli

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Prodinstajte luk na ulju, pa dodajte mleveno meso. Onda začinite pa uspite sodu bikarbonu i dinstajte oko 20 minuta. Premažite dva pleha uljem, pa stavite tri kore i preko treće oko 3 kašike fila. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Završite pitu korama pa je isecite na kocke. U jednoj posudi umutite jaja, jogurt, kiselu vodu, ulje i so, pa prelijte pitu da preliv uđe između svakog proreza. Pitu ostavite tako destak minuta. Pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading