PEKARSKI KROMPIR SA KOBASICOM Gastronomski užitak u svakom zalogaju
Polizaćete i tanjir koliko je ukusno.
Potrebno je:
- 1 kg krompira
- 1 glavica crnog luka
- 2 kašike ulja
- 1 kašika brašna
- 1 kašika paprike
- kobasica 500 g
- malo soli i začina
Priprema:
Crni luk oljuštite i sitno isecite, zatim u dubljoj tepsiji ili vatrostalnoj posudi na ringli zagrejte malo ulja, pa stavite luk da se kratko prži samo da postane staklast. Kad ste pripremili luk, dodajte kašiku brašna, promešajte, pa dodajte kašiku paprike i kratko propržite zapršku. Na pripremljenu zapršku poređajte oljušten krompir isečen na tanke kolutove, začinite ga solju i vegetom po ukusu, pa preko krompira stavite svežu ili samo kratko dimljenu kobasicu. Naspite malo hladne vode u tepsiju i protresite je da krompir lepo ogrezne (samo da je dopola u vodi da ne pliva, ali da ima tečnosti). Stavite pekarski krompir u rernu zagrejanu na 220 stepeni da se peče 45-60 minuta dok krompir i kobasica lepo ne porumene, jednom na polovini pečenja okrenite kobasicu da se ravnomerno ispeče s obe strane.
Možda vas zanima:
KROMPIR ZAPEČEN SA SIROM Brzinska večera koju će ukućani obožavati, a pravi se nikad lakše
Samo dodajte sos ili prilog po želji.
HARMONIKA KROMPIR ZA SAVRŠENU VEČERU Gotov očas posla, a neponovljivog ukusa
Jednostavno jelo skupog ukusa.
HRSKAVI KROMPIRIĆI IZ RERNE Brza večera kada nemate vremena, a držaće vas dugo sitim
Slasni i ukusni, bićete oduševljeni.
HRSKAVI KROMPIR IZ RERNE Miriše na Grčku, a nikad slasniji, za savršenu večeru
Pravi se lako, a osvaja ukusom.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)