TELEĆA ČORBA KAO IZ KAFANE Savršeno otvara apetit za glavno jelo
Bićete oduševljeni ukusom.
Potrebno je:
- 500 g telećeg mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 veća šargarepa
- 1 manji paškanat
- 1 parče celera
- 2 čena belog luka
- 2 kašike brašna
- 1 kašika mlevene začinske paprike
- 3 kašike ulja ili masti
- so
- biber
- lovorov list
- malo sirćeta
- sitno seckan peršun
- 100 ml pavlake za kuvanje
- 1 žumance
Priprema:
Operite meso pa ga iseckajte na sitne kockice. Sitno naseckajte luk, šargarepu, paškanat i celer. Zagrejte ulje u većem loncu pa dodajte lukove i kratko propržite. Dodajte šargarepu, celer i paškanat. Onda umešajte meso pa sve zajedno dinstajte. Začinite mlevenom začinskom paprikom pa promešajte i nalijte sa 1,5 l vode. Posolite, pobiberite i dodajte lovorov list. Kuvajte 45 do 60 minuta na srednjoj vatri, sve dok meso ne omekša. Zasebno propržite brašno sve dok ne porumeni. Sipajte malo čorbe iz glavnog lonca i dobro razmutite da nema grudvica. Zatim sve vratite u čorbu i kuvajte još 10 ak minuta, uz mešanje. Pavlaku umutite sa žumancetom, dodajte kašiku-dve tople čorbe da temperirate, pa sve polako sipajte u čorbu. Na kraju umešajte kašiku-dve sirćeta i pospite seckanim peršunom.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)