TELEĆA ČORBA KAO IZ KAFANE Savršeno otvara apetit za glavno jelo

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Bićete oduševljeni ukusom.

teleća čorba
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g telećeg mesa 
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 veća šargarepa
  • 1 manji paškanat
  • 1 parče celera
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašika mlevene začinske paprike
  • 3 kašike ulja ili masti
  • so
  • biber
  • lovorov list
  • malo sirćeta
  • sitno seckan peršun
  • 100 ml pavlake za kuvanje 
  • 1 žumance 

Priprema:

Operite meso pa ga iseckajte na sitne kockice. Sitno naseckajte luk, šargarepu, paškanat i celer. Zagrejte ulje u većem loncu pa dodajte lukove i kratko propržite. Dodajte šargarepu, celer i paškanat. Onda umešajte meso pa sve zajedno dinstajte. Začinite mlevenom začinskom paprikom pa promešajte i nalijte sa 1,5 l vode. Posolite, pobiberite i dodajte lovorov list. Kuvajte 45 do 60 minuta na srednjoj vatri, sve dok meso ne omekša. Zasebno propržite brašno sve dok ne porumeni. Sipajte malo čorbe iz glavnog lonca i dobro razmutite da nema grudvica. Zatim sve vratite u čorbu i kuvajte još 10 ak minuta, uz mešanje. Pavlaku umutite sa žumancetom, dodajte kašiku-dve tople čorbe da temperirate, pa sve polako sipajte u čorbu. Na kraju umešajte kašiku-dve sirćeta i pospite seckanim peršunom.

Komentari (0)

Loading