PALAČINKE OD TIKVICA SA BELIM MESOM Brza večera koju će svi ukućani obožavati
Služite tople.
Potrebno je:
- 2 srednje tikvice
- 3 jajeta
- oko 180 g brašna
- 200 ml jogurta
- so
- biber
- beli luk
- paprika
- začinsko bilje po ukusu
- 200 g pilećeg filea
- krem sir za podmazivanje
Priprema:
Operite tikvice i narendajte na krupno pa posolite i ostavite 10 minuta da puste višak vode. Onda ih dobro ocedite.U većoj posudi umutite jaja, pa sipajte jogurt i brašno i sve dobro sjedinite u glatku smesu. Začinite pa umešajte tikvice u smesu. Na dobro zagrejanom tiganju sa malo ulja pecite palačinke oko 2 do 3 minuta sa svake strane. Ispržite pileći file pa ga iseckajte na sitne komade. Zatim krem sirom premažite palačinke pa stavite pileće meso. Zarolajte.
Možda vas zanima:
VLAŠKI POLJUPČIĆI SE SMAŽU U TRENU Recept zbog kojih komšije nepozvane dolaze na vrata
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
UŠTIPCI IZ BAKINE KUHINJE BUDE NOSTALGIJU Sočni i mekani kao duša, po ukusu im nema ravnih
Savršeni za doručak, uz šolju jogurta.
KROFNE IZ RERNE SAVRŠENE ZA DIJETU Nisu masne, a mekane i vazdušaste
Mnogo zdravije, a podjednako ukusne.
NAJSOČNIJE AMERIČKE PALAČINKE Posne i vazdušaste, tope se u ustima
Dodajte med ili javorov sirup.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)