SOČNI KOH GOCE TRŽAN ZALUDEO DOMAĆICE NA MREŽAMA Lagan i jednostavan, uspeće i početnicima
Pevačica Goca Tržan osim muzičkog, poseduje i veliki talenat za kuvanje, a u njenim đakonijama najviše uživaju ćerka Lena i suprug Raša. Jednom prilikom je podelila recept za koh koji je preuzela od svoje majke i malo izmenila. Sočan i lagan, ne sumnjamo da će se i vama svideti, a ako je sudeći po Gocinoj liniji, verujemo i da ne goji.
Shutterstock
Potrebno je:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 9 kašika pšeničnog griza
- kašika belog brašna
Za preliv:
- 2 konzerve kondenzovanog mleka
- 1 pavlaka za kuvanje
- 1 l punomasnog mleka
- ekstrakt i štapić vanile
- 6 kašika šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj velikoj posudi razbijte jaja, pa ih dugo mutite, da dobijete što penastiju smesu. Dodajte šest kašika šećera, ali jednu po jednu, da bi se postigla ta penasta struktura. Zatim dodajte pšenični griz. Polako mešajte, pa dodajte belo brašno. Vatrostalnu posudu premažite maslacem, pospite sa malo brašna i sipajte smesu. Pecite koh oko 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pomešajte sastojke za preliv i kuvajte sve dok ne provri. Vreli kolač zalijte vrelim mlekom.
Možda vas zanima:
KOH PO BAKINOM RECEPTU IZ STARE SVESKE Svaki zalogaj budi nepca
Mekan i sočan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
STARINSKI KOH BUDI NOSTALGIJU Jeftin i jednostavan, a svaka kuća je mirisala na njega
Pravi se brzo i lako, a nema ko ga ne voli.
TAKO JEDNOSTAVAN, A NEODOLJIV KOH Svaka domaćica u Jugoslaviji je znala recept
Priprema je jednostavna, a nema ko ga ne voli.
TRILEĆE Priprema je i više nego jednostavna, a obožavaju ga milioni
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)