SOČNI KOH GOCE TRŽAN ZALUDEO DOMAĆICE NA MREŽAMA Lagan i jednostavan, uspeće i početnicima

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Pevačica Goca Tržan osim muzičkog, poseduje i veliki talenat za kuvanje, a u njenim đakonijama najviše uživaju ćerka Lena i suprug Raša. Jednom prilikom je podelila recept za koh koji je preuzela od svoje majke i malo izmenila. Sočan i lagan, ne sumnjamo da će se i vama svideti, a ako je sudeći po Gocinoj liniji, verujemo i da ne goji.

koh
Shutterstock
koh Shutterstock
 

Potrebno je:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 9 kašika pšeničnog griza
  • kašika belog brašna

Za preliv:

  • 2 konzerve kondenzovanog mleka
  • 1 pavlaka za kuvanje
  • 1 l punomasnog mleka
  • ekstrakt i štapić vanile
  • 6 kašika šećera

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj velikoj posudi razbijte jaja, pa ih dugo mutite, da dobijete što penastiju smesu. Dodajte šest kašika šećera, ali jednu po jednu, da bi se postigla ta penasta struktura. Zatim dodajte pšenični griz. Polako mešajte, pa dodajte belo brašno. Vatrostalnu posudu premažite maslacem, pospite sa malo brašna i sipajte smesu. Pecite koh oko 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pomešajte sastojke za preliv i kuvajte sve dok ne provri. Vreli kolač zalijte vrelim mlekom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading