ŠTRUDLA SA SIROM I KAJMAKOM Hrskave kore i puno sira i kajmaka za doručak koji se pamti
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
Testo:
- 1/2 l mlakog mleka
- pola paketića kvasca
- pola praška za pecivo
- 1 kašika soli
- 1 kašikica šećera
- 3 žumanca
- 1 šolja ulja
- 700 g mekog brašna
Na testo:
- 200 g margarina
Fil:
- 1/2 kg svežeg ili mladog sira
- 2 vrhom pune kašike kajmaka
- 2 jajeta
- 1 kašikica soli
Premazivanje:
- 3 belanca
Priprema
Rernu zagrejte na 250 stepeni. Zagrejte mleko da bude mlako. Onda u njemu izmrvite kvasac i dodajte šećer. Ostavite 10 ak minuta da se aktivira. Zasebno pomešajte brašno sa praškom za pecivo i so. Za to vreme pomešamo u brašno prašak za pecivo i so. U to dodajte nadošli kvasac i žumanca. Varjačom dobro izmešajte pa dodajte ulje. Mutite polako, sa mikserom sa nastavkom za testo. Onda pojačajte brzinu i mutite dok ne dobijete glatko testo. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvijte testo na 1 cm debljine. Zatim preko testa narendajte margarin. Onda ga zamotajte u rolnu i ostavite pola sata da naraste. Nadošlo teso podelite na 3 dela, pa razvaljajte da dobijemo štrudlu. Od sira, kajmaka, soli i jaja mikserom napravite fil, pa njime premažite testo. Potom ga uvijte u štrudlu i stavite u pleh obložen pek papirom. U jednoj posudi umutite belanca pa njima premažite štrudle u plehu. Smanjite temperaturu na 200 stepeni i pecite štrudle oko 45 minuta.
Možda vas zanima:
SLANA ŠTRUDLA SA KUPUSOM I SLANINOM Predjelo koje super ide uz pivo
Mirisna, mekana i sočna, pravićete stalno.
SLANA ŠTRUDLA SA ŠUNKOM I SIROM Savršenstvo u svakom zalogaju, ovakvu do sada niste jeli
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
ŠTRUDLA SA PEČURKAMA I KROMPIROM Posna a slasna, nećete ni primetiti da nema mesa
Pečurke su namirnica koja zamenjuje meso, a u kombinaciji sa lisnatim testom i krompirom, oduševiće i one izbirljive.
ZA PRSTE SE LEPI Štrudla sa voćem postaće vam najukusniji slatkiš
Neodoljivo je...
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)