ŠTRUDLA SA SIROM I KAJMAKOM Hrskave kore i puno sira i kajmaka za doručak koji se pamti

Ivana Pavlović

10:30

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

štrudla sa sirom
Shutterstock

Potrebno je:

Testo:

  • 1/2 l mlakog mleka
  • pola paketića kvasca
  • pola praška za pecivo
  • 1 kašika soli
  • 1 kašikica šećera
  • 3 žumanca
  • 1 šolja ulja
  • 700 g mekog brašna


Na testo:

  • 200 g margarina


Fil:

  • 1/2 kg svežeg ili mladog sira
  • 2 vrhom pune kašike kajmaka
  • 2 jajeta
  • 1 kašikica soli

Premazivanje:

  • 3 belanca


Priprema

Rernu zagrejte na 250 stepeni. Zagrejte mleko da bude mlako. Onda u njemu izmrvite kvasac i dodajte šećer. Ostavite 10 ak minuta da se aktivira. Zasebno pomešajte brašno sa praškom za pecivo i so. Za to vreme pomešamo u brašno prašak za pecivo i so. U to dodajte nadošli kvasac i žumanca. Varjačom dobro izmešajte pa dodajte ulje. Mutite polako, sa mikserom sa nastavkom za testo. Onda pojačajte brzinu i mutite dok ne dobijete glatko testo. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvijte testo na 1 cm debljine. Zatim preko testa narendajte margarin. Onda ga zamotajte u rolnu i ostavite pola sata da naraste. Nadošlo teso podelite na 3 dela, pa razvaljajte da dobijemo štrudlu. Od sira, kajmaka, soli i jaja mikserom napravite fil, pa njime premažite testo. Potom ga uvijte u štrudlu i stavite u pleh obložen pek papirom. U jednoj posudi umutite belanca pa njima premažite štrudle u plehu. Smanjite temperaturu na 200 stepeni i pecite štrudle oko 45 minuta.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading