ŠTRUDLA SA DŽEMOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Baš onakva kakvu je pravila baka, sočna i mekana kao duša
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
mera je čaša od 2 dl
- 1 čaša (2 dl) kisele pavlake
- 1 čaša domaće masti
- 3 čaše brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- džem po želji (čvršći je bolji)
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Ree+rnu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite glatko testo od pavlake, brašna i praška za pecivo i masti. Onda ga oklagijom razvucite na oblik pravougaonika.Poravnajte ivice i isecite testo na trake širine oko 8 cm. Rasporedite po malo džema na sredinu svake trake pa spojite krajeve sa strane, pritiskajući ih prstima iznad džema. Zatim prebacite u pleh obložen pek papirom, tako da spojena strana bude okrenuta nadole. Štrudlice isecite na željenu veličinu pa napravite malo razmaka između njih u plehu. Pecite ih oko 15 do 17 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Vrele štrudle pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
BAKINA ŠTRUDLA SA DŽEMOM BUDI NOSTALGIJU Jednostavna, a ukusa da ti pamet stane
Mirisna i sočna, uzećete parče više.
STARINSKA ŠTRUDLA SA DŽEMOM Pravi se bez kvasca i čekanja, a zamiriše cela kuća
Mirisna i mekana kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.
ŠTRUDLA SA ČOKOLADOM MILUJE NEPCA Sočan fil i mekane kore, ukusa da ti pamet stane
Savršeno ide uz šoljicu kafe.
DUBAI ŠTRUDLA ODUŠEVILA DOMAĆICE Polovina nestane dok je još u plehu
Savršen spoj tankih kora i sočnog nadeva sa pistaćima.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)