ŠTRUDLA SA DŽEMOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Baš onakva kakvu je pravila baka, sočna i mekana kao duša

Ivana Pavlović

11:30

Slatki kutak 0

Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

štrudla sa džemom
Shutterstock

Potrebno je:

mera je čaša od 2 dl

  • 1 čaša (2 dl) kisele pavlake
  • 1 čaša domaće masti
  • 3 čaše brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • džem po želji (čvršći je bolji)
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Ree+rnu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite glatko testo od pavlake, brašna i praška za pecivo i masti. Onda ga oklagijom razvucite na oblik pravougaonika.Poravnajte ivice i isecite testo na trake širine oko 8 cm. Rasporedite po malo džema na sredinu svake trake pa spojite krajeve sa strane, pritiskajući ih prstima iznad džema. Zatim prebacite u pleh obložen pek papirom, tako da spojena strana bude okrenuta nadole. Štrudlice isecite na željenu veličinu pa napravite malo razmaka između njih u plehu. Pecite ih oko 15 do 17 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Vrele štrudle pospite šećerom u prahu.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading