RUMUNI DRUGAČIJE PRAVE RUSKU SALATU 1 sastojak joj daje sočnost i punoću ukusa
Kremasta i neodoljiva, bićete oduševljeni.
Rumuni dodaju meso u rusku salatu, što doprinosi bogatom ukusu.
Potrebno je:
- 300 g goveđeg mesa
- 300 g krompira
- 200 g šargarepe
- 150 g graška
- 150 g kiselih krastavaca
- 150 g ukiseljenih paprika
- 3 jaja (za domaći majonez) 150 ml ulja (za majonez)
- 1 kašičica senfa
- so i biber po ukusu
Priprema:
U posoljenoj vodi skuvajte meso dok ne omekša. Onda izvadite i ostavite da se ohladi, a u istoj vodi skuvajte krompir i šargarepu. Onda ih naseckajte na sitne kockice. Isecite krastavce i paprike na sitne komade, a meso na sitne kockice. Žumanca odvojite od belanaca, pa dodajte kašičicu senfa i ulje, uz neprestano mešanje. U gotov majonez dodajte malo limunovog soka. U jednoj velikoj posudi sjedinite sve seckane sastojke:meso, povrće, kisele krastavce i paprike. Zatim umešajte grašak, pa dodajte dve trećine majoneza i pažljivo promešajte. Potom posolite i pobiberite. Premažite salatu preostalim majonezom pa dekorišite kriškama kuvanih jaja, šargarepe, kiselih krastavaca ili paprike, praveći zanimljive šare. Ostavite rusku salatu bar dva sata u frižideru.
Možda vas zanima:
NAJBRŽA SLANA ROZEN TORTA Slavsko predjelo bez konkurencije
Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir.
RUSKA SALATA DRAGULJ SLAVSKE TRPEZE Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir
Nema ko je ne voli.
RUSKA SALATA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Nijedna slava ne može da prođe bez nje
Kremasta i slasna, prste da poližete.
SLANA TORTA OD PEČENIH PAPRIKA Kremasta, izdašna i razvaljuje ukusom
Pravi se lako, a gosti će stajati u redu za još.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)