RUMUNI DRUGAČIJE PRAVE RUSKU SALATU 1 sastojak joj daje sočnost i punoću ukusa

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Kremasta i neodoljiva, bićete oduševljeni.

rumunska ruska salata
Shutterstock

Rumuni dodaju meso u rusku salatu, što doprinosi bogatom ukusu.

Potrebno je:

  • 300 g goveđeg mesa 
  • 300 g krompira
  • 200 g šargarepe
  • 150 g graška
  • 150 g kiselih krastavaca
  • 150 g ukiseljenih paprika
  • 3 jaja (za domaći majonez) 150 ml ulja (za majonez)
  • 1 kašičica senfa
  • so i biber po ukusu

Priprema:

U posoljenoj vodi skuvajte meso dok ne omekša. Onda izvadite i ostavite da se ohladi, a u istoj vodi skuvajte krompir i šargarepu. Onda ih naseckajte na sitne kockice. Isecite krastavce i paprike na sitne komade, a meso na sitne kockice. Žumanca odvojite od belanaca, pa dodajte kašičicu senfa i ulje, uz neprestano mešanje. U gotov majonez dodajte malo limunovog soka. U jednoj velikoj posudi sjedinite sve seckane sastojke:meso, povrće, kisele krastavce i paprike. Zatim umešajte grašak, pa dodajte dve trećine majoneza i pažljivo promešajte. Potom posolite i pobiberite. Premažite salatu preostalim majonezom pa dekorišite kriškama kuvanih jaja, šargarepe, kiselih krastavaca ili paprike, praveći zanimljive šare. Ostavite rusku salatu bar dva sata u frižideru.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading