ZBOG ŠUMADIJSKE GIBANICE I KOMŠIJE DOLAZE NEPOZVANE Pravi se lako, a i sit bi je jeo
Savršeno ide uz šolju jogurta.
Potrebno je:
- 1 kg brašna
- 1/2 kg sira
- 1/2 kg kajmaka
- 10 jaja
- mast
- so
- mleko
Priprema
Posolite brašno pa ga umesite sa slanom vodom. Onda dodajte 50-80 g masti i zamesite glatko testo. Podelite ga na 24 jufke. Razvucite jednu jufku pa je premažite zagrejanom mašću i preklopite drugom, da dobijete 12 kora. Zatim ih ispecite u rerni bez ulja pa uvijajte u kuhinjske kore. Ostavite jednu koru nepečenu. Sir i kajmak pomešajte sa žumancima, pa razredite s malo mleka. U to umešajte čvrst šne od belanaca. U pleh obložen pek papirom ređajte kore namočene u nadev. Ređajte jednu na drugu a poslednju stavite nepečenu. Viljuškom izbušite pa poprskajte mešavinom zagrejane masti sa malo mleka i ostavite da se peče. Gibanicu služite vruću uz prilog po želji.
Možda vas zanima:
GIBANICA KAO IZ RESTORANA PO SAVETU KUVARA Biće sočna i sveža i sutradan
Služite toplu uz prilog po želji.
GIBANICA KOJA MIRIŠE NA DOM Zlatna, hrskava i neodoljiva, prava tradicionalna
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
GIBANICA IZ BAKINE KUHINJE GOTOVA ZA 20 MINUTA Hrskava spolja, a sočna i mekana iznutra
Nema ko će ostati na samo 1 parčetu.
TETA DUŠICINA GIBANICA BUDI NOSTALGIJU Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, nema joj ravne
Sočna i slasna, savršena za doručak.
NAJBOLJI RECEPT ZA PLESKAVICE KAO IZ KAFANE Zbog jednog sastojka će biti sočne
Samo dodajte lepinju i prilog po želji.
POSNA ŠEHEREZADA TORTA Gotova dok pristavite kafu, a razvaljuje ukusom
Kremasta i jednostavna, nestane sa stola odmah.
POSNI PICA PUŽIĆI BOLJI NEGO IZ PEKARE Prave se lako, a razbijaju ukusom
Svaki zalogaj je raj za nepca.
PITA SA JOGURTOM BOLJA NEGO IZ PEKARE A gotova dok pristavite kafu
Zamiriše cela kuća dok se peče.
KREMASTI KOLAČ IZ STARE JUGOSLAVIJE Nijedno slavlje nije moglo da prođe bez njega
Pravi se brzo i lako, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)