GIBANICA KAO IZ RESTORANA PO SAVETU KUVARA Biće sočna i sveža i sutradan
Služite toplu uz prilog po želji.
Potrebno je:
- 500 g tankih kora za gibanicu
- 400 g sitnog belog sira
- 4 jaja
- 200 ml kisele vode
- 150 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 1 kašičica soli
- 50 g maslaca
- 2 kašike pavlake
- prstohvat praška za pecivo
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja pa dodajte sir, jogurt, pavlaku i ulje, i sve dobro izmešajte. Onda sipajte kiselu vodu i po želji prstohvat praška za pecivo. Mešajte dok ne dobijete homogenu, polutečnu smesu. Dve kore stavite u pleh obložen pek papirom. Blago ih prelijte filom. Onda uzimajte kore i gužvajte ih kao harmoniku. Umačite u pripremljeni fil. Zatim ih poređajte u pleh sve dok ne utrošite sav materijal. Odozgo stavite jednu ravnu koru i premažite sa ostatkom fila. Pecite gibanicu oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečenu gibanicu izvadite i pokrijte čistom krpom desetak minuta.
Možda vas zanima:
PITA SA SIROM BRZI GONZALES Zbog nje svaka dijeta pada u zaborav
Priprema je brza i jednostavna, a ukus fantastičan.
BRZA PITA PROPALA DOMAĆICA Gotova dok pristavite kafu, a rastura ukusom
Mirisna i sočna, nema joj ravne.
ZBOG ŠUMADIJSKE GIBANICE I KOMŠIJE DOLAZE NEPOZVANE Pravi se lako, a i sit bi je jeo
Savršeno ide uz šolju jogurta.
ŠUMADIJSKA GIBANICA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Zbog nje i komšije dolaze nepozvane
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)