GIBANICA KAO IZ RESTORANA PO SAVETU KUVARA Biće sočna i sveža i sutradan

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Služite toplu uz prilog po želji.

gibanica
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g tankih kora za gibanicu
  • 400 g sitnog belog sira 
  • 4 jaja
  • 200 ml kisele vode
  • 150 ml jogurta
  • 100 ml ulja
  • 1 kašičica soli 
  • 50 g maslaca 
  • 2 kašike pavlake
  • prstohvat praška za pecivo 

Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja pa dodajte sir, jogurt, pavlaku i ulje, i sve dobro izmešajte. Onda sipajte kiselu vodu i po želji prstohvat praška za pecivo. Mešajte dok ne dobijete homogenu, polutečnu smesu. Dve kore stavite u pleh obložen pek papirom. Blago ih prelijte filom. Onda uzimajte kore i gužvajte ih kao harmoniku. Umačite u pripremljeni fil. Zatim ih poređajte u pleh sve dok ne utrošite sav materijal. Odozgo stavite jednu ravnu koru i premažite sa ostatkom fila. Pecite gibanicu oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečenu gibanicu izvadite i pokrijte čistom krpom desetak minuta.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading