SLAGANA GIBANICA SA OVČIJIM SIROM Najukusnije predjelo za Svetu Petku

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Gosti će biti raspamećeni ukusom.

gibanica
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g brašna 
  • ovčijeg sira
  • 1 kašika masti
  • 2-3 dcl vode
  • so
  • kore za gibanicu

Priprema:

U jednoj posudi prosejte brašno pa ga pomešajte sa 1 punom kašikom masti. Dodajte 2–3 decilitra vode i soli i zamesite testo. Zatim ga podelite na 2 dela i svaki razvijte što tanje. U pleh obložen pek papirom stavite prvu koru pa je pospite izdrobljenim ovčijim sirom. Onda preklopite drugom korom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Pecite gibanicu u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading