SLAGANA GIBANICA SA OVČIJIM SIROM Najukusnije predjelo za Svetu Petku
Gosti će biti raspamećeni ukusom.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- ovčijeg sira
- 1 kašika masti
- 2-3 dcl vode
- so
- kore za gibanicu
Priprema:
U jednoj posudi prosejte brašno pa ga pomešajte sa 1 punom kašikom masti. Dodajte 2–3 decilitra vode i soli i zamesite testo. Zatim ga podelite na 2 dela i svaki razvijte što tanje. U pleh obložen pek papirom stavite prvu koru pa je pospite izdrobljenim ovčijim sirom. Onda preklopite drugom korom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Pecite gibanicu u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.
Možda vas zanima:
REZANAC GIBANICA JOŠ SOČNIJA OD KLASIČNE Zbog nje se krši svaka dijeta
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
PITA SA SIROM BRZI GONZALES Zbog nje svaka dijeta pada u zaborav
Priprema je brza i jednostavna, a ukus fantastičan.
BRZA PITA PROPALA DOMAĆICA Gotova dok pristavite kafu, a rastura ukusom
Mirisna i sočna, nema joj ravne.
GIBANICA KAO IZ RESTORANA PO SAVETU KUVARA Biće sočna i sveža i sutradan
Služite toplu uz prilog po želji.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)