KIFLICE SA DŽEMOM SUPER IDU UZ KAFU I komšije će doći nepozvane
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
Potrebno je:
Za testo:
- 500 g brašna (meko T-400 ili tip 500)
- 1 kesica suvog kvasca (7 g) ili 20 g svežeg
- 250 ml mlakog mleka
- 80 g šećera
- 80 g istopljenog putera
- 1 jaje
- 1 prstohvat soli
- rendana korica jednog limuna (po želji, za aromu)
- 1 kesica vanilin šećera
Za punjenje:
- džem po izboru
Za premazivanje:
- 1 jaje
Za posipanje:
- prah šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U mlako mleko dodajte kašičicu šećera i kvasac, pa promešajte i ostavite dase aktivira. U jednu posudu stavite prosejano brašno, prstohvat soli, šećer, vanilin šećer, rendanu koricu limuna. Dodajte nadošli kvasac, ottopljeni puter i jaje, pa umesite mekano, elastično testo. Pokrijte ga čistom krpom i ostavite na toplom, oko sat vremena da naraste. Zatim ga podelite na dva dela, pa svaki razvucite u krug debljine oko tri do pet milimetara. Isecite krug na osam trouglova, pa na širi kraj svakog trougla stavite kašičicu džema, pa pažljivo uvijajte kiflice od šireg ka užem delu. Poređajte na pleh obložen pek papirom. Pokrijte krpom i ostavite 20 minuta da narastu. Premažite kiflice umućenim jajetom sa malo mleka. Pecite oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite da se prohlade, pa ih pospite prah šećerom.
Možda vas zanima:
KIFLICE SA RATLUKOM PONOS TURSKE Gotove dok pristavite kafu, a neodoljive
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
BAKINE KIFLICE SA DŽEMOM VRAĆAJU U DETINJSTVO A polovina se pojede dok je još u plehu
Mekane kao duša i sočne, a savršeno idu uz čaj.
MIRISNE DOMAĆE KIFLICE PUNJENE DŽEMOM Tradicija koja greje srce
Samo dodajte kafu ili čaj.
PO BAKINOM RECEPTU Starinske kiflice sa džemom, mirišljave i meke kao duša!
Ove kiflice možete praviti sa kremom umesto sa džemom, ili polovinu napunite jednim, a ostatak drugim namazom.
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
Komentari (0)