KREMASTA ČOKOLADNA TORTA SA MALINAMA Poslastica bez konkurencije

Ivana Pavlović

14:30

Slatki kutak 0

Svi će vam tražiti dodatno parče.

framboaz torta
Shutterstock

Potrebno je:

Za testo

  • 4 žumanceta
  • prstohvat soli
  • 140 g šećera (polovinu dodati u žumanca)
  • 100 g biljnog ulja
  • 3 kašike kakao praha
  • 5 kašika ključale vode 
  • 110 g brašna 
  • 2 kašike kukuruznog skroba
  • pola kašičice praška za pecivo
  • 4 belanceta
  • ostatak šećera
  • prstohvat soli

Za fil

  • 500 g malina
  • 50 g šećera
  • 6 kašičica želatina
  • pola šolje vode 
  • 400 g slatke pavlake
  • 50 g šećera
  • 200 g malina

Za čokoladni sloj

  • 150 g čokolade
  • 75 g putera

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite žumanca sa polovinom šećera i prstohvatom soli. Onda dodajte ulje i kakao prah rastvoren u ključaloj vodi. Dodajte brašno, skrob i prašak za pecivo. Belanca umutite sa ostatkom šećera i prstohvatom soli u čvrst šlag. Zatim polako sjedinite sa smesom od žumanaca. Smesu izlijte u kalup obložen pek papirom. Pecite koru pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Gotovu koru ohladite i presecite na 2 dela. Otopite želatin u vodi pa ostavite da nabubri. Zasebno umutite slatku pavlaku sa šećerom u čvrst šlag. Otopite želatin na pari pa dodajte u pavlaku. Onda uzmite drugu koru i preko nje stavite polovinu fila. Poređajte ravnomerno maline preko celog fila pa prelijte ostatkom fila i poravnajte. Potom preklopite drugom korom i ostavite bar 4 sata u frižideru. Čokoladu otopite sa puterom na pari pa prelijte preko torte i poravnajte. Ostavite tortu 15 minuta u frižideru.

Komentari (0)

Loading