STARINSKI KOH BUDI NOSTALGIJU Jeftin i jednostavan, a svaka kuća je mirisala na njega
Pravi se brzo i lako, a nema ko ga ne voli.
Potrebno je:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 9 kašika griza
- kesica praška za pecivo
- litar mleka
- kesica vanilin šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Belanca odvojite od žumanaca, pa belanca umutite u čvrst sneg. Dodajte šećer pa sve mutite dok se ne sjedini.Umešajte griz, prašak za pecivo i žuanca pa izlijte u kalup obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok se ivice kolača ne odvoje od kalupa. U mleko dodajte vanilin šećer pa zakuvajte dok ne provri. Pečen koh polako prelijte sa pola litre vrućeg mleka. Ostavite da se prohladi i upije, pa prelijte i drugom polovinom.
Možda vas zanima:
KOH PO BAKINOM RECEPTU IZ STARE SVESKE Svaki zalogaj budi nepca
Mekan i sočan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
TETA JELIN KOH BUDI NOSTALGIJU Generacije su odrasle na njemu, a uspeva i početnicima
Najbolje odmah stavite duplu meru.
SOČNI KOH GOCE TRŽAN ZALUDEO DOMAĆICE NA MREŽAMA Lagan i jednostavan, uspeće i početnicima
Pevačica Goca Tržan osim muzičkog, poseduje i veliki talenat za kuvanje, a u njenim đakonijama najviše uživaju ćerka Lena i suprug Raša. Jednom prilikom je podelila recept za koh koji je preuzela od svoje majke i malo izmenila. Sočan i lagan, ne sumnjamo da će se i vama svideti, a ako je sudeći po Gocinoj liniji, verujemo i da ne goji.
KOH PRELIVEN SIRUPOM Mekan, sočan kolač koji je preukusan, a pravi se od 3 sastojka
Probajte kolač detinjstva na malo drugačiji način.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)