STARINSKI KOH BUDI NOSTALGIJU Jeftin i jednostavan, a svaka kuća je mirisala na njega

Ivana Pavlović

08:00

Sezonski recepti 0

Pravi se brzo i lako, a nema ko ga ne voli.

koh
Shutterstock

Potrebno je:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 9 kašika griza
  • kesica praška za pecivo
  • litar mleka
  • kesica vanilin šećera

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Belanca odvojite od žumanaca, pa belanca umutite u čvrst sneg. Dodajte šećer pa sve mutite dok se ne sjedini.Umešajte griz, prašak za pecivo i žuanca pa izlijte u kalup obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok se ivice kolača ne odvoje od kalupa. U mleko dodajte vanilin šećer pa zakuvajte dok ne provri. Pečen koh polako prelijte sa pola litre vrućeg mleka. Ostavite da se prohladi i upije, pa prelijte i drugom polovinom. 

Ovo niste znali o belom luku

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading