NAJBRŽA PROJA Sve se smuti za 5 minuta, a ne dočeka da se izvadi iz pleha
Zamiriše cela kuća dok se peče.
Potrebno je:
- 4 cela jajeta
- 10 kašika kukuruznog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 100 ml ulja
- 200 ml jogurta
- kašičica soli
- 200 g sira
Priprema
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Belanca odvojite od žumanaca. U jednoj posudi umutite belanca pa im postepeno dodajte žumanca, jogurt i ulje, uz neprestano mućenje. Zasebno pomešajte brašno, so i prašak za pecivo pa polako dodajte u smesu sa jajima, uz neprestano mešanje. Zatim dodajte sir pa sve dobro promešajte. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite proju pola sata, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
Možda vas zanima:
BAKINA PROJA SA SPANAĆEM Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Najbolje služite uz šolju jogurta.
PROJA SA PAPRIKAMA IZ BAKINE KUHINJE Polovina se pojede dok je još u plehu
Savršena za doručak ili večeru, a bićete siti satima.
DOMAĆA PROJA SA ČVARCIMA Gotova za pola sata, a ne dočeka da se izvadi iz pleha
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
POSNA PROJA RAZVALJUJE I MIRISOM I UKUSOM A sve se samo pomeša i peče
Savršena za doručak, uz šolju jogurta.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)