BRZA PROJA SA ČVARCIMA ZA IZNENADNE GOSTE Polovina se pojede dok je u plehu
Mirisna i sočna, savršena za doručak ili večeru.
Potrebno je:
- 3 jaja
- 200 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 1 šolja kukuruznog brašna
- 1 šolja pšeničnog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 200 g čvaraka
- 200 g sitnog sira
- so
- susam
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja pa dodajte jogurt, brašna, so, ulje, sir i prašak za pecivo. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom pa dodajte čvarke i pospite susamom. Pecite proju 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
Možda vas zanima:
DRUGAČIJE PROJICE Savršen spoj hrskavih čvaraka i sočnog testa, a sve se samo pomeša i peče
Služite tople, uz kajmak ili pavlaku.
PROJA SA ČVARCIMA Super za doručak ili večeru, a napravi se začas
Savršena i sočna, najbolje služite uz šolju jogurta.
PROJA SA ČVARCIMA Klasik na drugačiji način, ovakvu do sada niste jeli
Ako volite klasičnu proju, ovu verziju sa čvarcima ćete obožavati.
GURMANSKA PROJA SA ČVARCIMA Fenomenalna i slasna, pravi raj za nepca
Služite uz jogurt.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)