MUSAKA SA PŠENICOM I SUVIM ŠLJIVAMA Polovina nestane dok je još u plehu
Kremasta, zasitna i slasna, a posna.
Potrebno je:
- 800 g krompira
- 200 g pšenice
- 80 g suvih šljiva
- 20 g oraha
- 4 kašike paradajz pirea
- pola kašike ruzmarina
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Isecite krompir na tanke kolutove i skuvajte pšenicu. Zatim malo obarite suve šljive. U pleh obložen pek papirom poređajte prvo krompir pa sitno seckane šljive. Onda poređajte pšenicu pomešanu sa orasima. Razblažite paradajz sa bujonom od povrće pa time prelijte musaku. Na kraju je pospite ruzmarinom i pecite 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
KAFANSKI GRAŠAK NIKO NE ODBIJA Jedan sastojak mu daje poseban šmek
Svaki zalogaj je raj za nepca.
KREMASTA MUSAKA SA ŠAMPINJONIMA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Ručak za čistu desetku koji će cela porodica obožavati.
POHOVANE KRMENADLE RUČAK ZA ČISTU DESETKU Vole ih svi od 7 do 107 godina
Savršeno mekane i sočne, prste da poližete.
NJEGOVO VELIČANSTVO BIFTEK VELINGTON Bogovski ručak za prave gurmane
Nema ko vam neće tražiti recept.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)