PROJA SA PAPRIKAMA IZ BAKINE KUHINJE Polovina se pojede dok je još u plehu
Savršena za doručak ili večeru, a bićete siti satima.
Potrebno je
- 6 suvih paprika
- 100 ml ulja
- 12 kašika domaćeg žutog kukuruznog brašna
- 500 ml mleka
- 300 g sira
- 3 jajeta
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- ulje
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Potopite paprike u toploj vodi pa ih dobro ocedite i osušite. Onda ih iseckajte na sitnije kocke i propržite na ulju.U jednoj posudi umutite jaja pa dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, mlekom, izmrvljenim sirom, uljem i paprikom. Promešajte dobro pa prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite proju oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Na kraju pospite proju lanom ili susamom.
Možda vas zanima:
MEKANA PROJA SA KAJMAKOM OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Biće ista kao ona sa sela, a topi se u ustima
Sočna i mirisna, savršena za užinu ili doručak.
PROJA SA BUNDEVOM GREJE DUŠU I TELO A sve se samo pomeša i peče
Mirisna i sočna, pravićete stalno.
PITA SA SIROM BOLJA OD BUREKA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Mirisna i sočna, po ukusu joj nema ravne.
SALATA OD PEČENIH PAPRIKA ZA NAJLEPŠU SLAVU Zaboravićete na mimozu i rusku
Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)