BRZA PROJA SA SIROM RAZVALJUJE UKUSOM Zbog nje i gosti dolaze nepozvani
Služite toplo uz kajmak ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 3 jajeta
- 2 čaše belog projnog brašna
- 1 čaša mekog brašna
- 1 čaša ulja
- 1 čaša gazirane vode
- 1 čaša gustog jogurta
- 250 g tvrdog sira
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi viljuškom umutite jaja. Onda dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo, belo kukuruzno projno brašno, ulje, jogurt i gaziranu vodu. Umešajte izmrvljen sir pa varjačom dobro promešajte da dobijete kompaktnu smesu. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite proju pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim je izvadite i ostavite da se malo prohladi.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)