BAKINA POSNA ČORBICA SA KARFIOLOM I PIRINČEM Predjelo koje greje dušu

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Kremasta i gusta čorba, a potpuno bez brašna.

posna čorba od karfiola
privatna arhiva/bakina kuhinja
posna čorba od karfiola Privatna arhiva
 

 

Potrebno je:

  • praziluk
  • 1 veća šargarepa pola seckana pola  (narendana).
  • 1 zelena paprika
  • 1/1 glavice cvetova karfiola
  • 1 manji koren celera
  • 4 kašike opranog pirinča
  • 2 l  vode
  • suvi biljni začin
  • mleveni biber
  • peršunov list

Priprema:

Sitno iseckajte praziluk, a šargarepu narendajte. Onda isecite papriku na kockice. Zatim propržite praziluk, papriku i šargarepu, na malo ulja. Onda dodajte karfiol podeljen na sitne cvetove. Dinstajte dobro nekoliko minuta. Potom prelijte sa 2 l vode. Posolite, pobiberite i dodajte suvi biljni začin. Kuvajte čorbu 40 minuta, a na polovini kuvanja umešajte četiri kašike opranog pirinča. Na kraju pospite čorbu seckanim peršunovim listom. 

posna čorba od karfiola Privatna arhiva
 

 

 

Komentari (0)

Loading