BAKINA POSNA ČORBICA SA KARFIOLOM I PIRINČEM Predjelo koje greje dušu
Kremasta i gusta čorba, a potpuno bez brašna.
Privatna arhiva
Potrebno je:
- praziluk
- 1 veća šargarepa pola seckana pola (narendana).
- 1 zelena paprika
- 1/1 glavice cvetova karfiola
- 1 manji koren celera
- 4 kašike opranog pirinča
- 2 l vode
- suvi biljni začin
- mleveni biber
- peršunov list
Priprema:
Sitno iseckajte praziluk, a šargarepu narendajte. Onda isecite papriku na kockice. Zatim propržite praziluk, papriku i šargarepu, na malo ulja. Onda dodajte karfiol podeljen na sitne cvetove. Dinstajte dobro nekoliko minuta. Potom prelijte sa 2 l vode. Posolite, pobiberite i dodajte suvi biljni začin. Kuvajte čorbu 40 minuta, a na polovini kuvanja umešajte četiri kašike opranog pirinča. Na kraju pospite čorbu seckanim peršunovim listom.
Privatna arhiva
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)