ŠKEMBE ČORBA PONOS NIŠA Pikantna, ukusna i autentična, sipaćete tanjir više
Bićete oduševljeni ukusom.
Potrebno je:
- 2 kg sirovih junećih škembića
- 2 veze zeleni
- 200 g crnog luka
- 2 čena belog luka
- lovorov list
- so
- biber
- ljuta začinska paprika
- brašno
Priprema:
Kuvajte škembiće sve dok ne omekšaju pa ih isecite na šnite. U istoj vodi skuvajte i zelen sečen na kolutove. Propržite crni i beli luk na tiganju pa dobro promešajte. Onda kuvajte pola sata pa zapržite. Prokuvajte još15 minuta, pa skinite čorbu sa šporeta i servirajte.
Možda vas zanima:
PARADAJZ ČORBA PO KAFANSKOM RECEPTU Savršenog ukusa, a daće vam energije za ceo dan
Krepi organizam u trenu.
RIBLJA ČORBA PO STAROM KAFANSKOM RECEPTU Gastronomski užitak koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za dane posta.
BEGOVA ČORBA PO STAROM BOSANSKOM RECEPTU Sipaćete tanjir više
Kraljica među čorbama, za sve svečane prilike.
ČORBA OD PROSA SA POVRĆEM Puna vitamina, kad je jednom probate pravićete je stalno
Krepi organizam u trenu, a savršenog ukusa.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)