PO RECEPTU MONAHA SA HILANDARA Neodoljivo ukusne posne punjene paprike

Slobodanka Ćorić

15:00

Sezonski recepti 0

Zato smo sigurni da će vam ovako napravljen obrok postati jedan od omiljenih

punjene paprike
Shutterstock

Ishrana monaha na Svetoj Gori je vrlo skroma, ali je prožeta viševekovnom tradicijom i posebnom pripremom sa puno emocija.

Zato smo sigurni da će vam ovako napravljen obrok postati jedan od omiljenih, jer krije i fenomenalan ukus!

Potrebni sastojci za posne punjene paprike:

6 suvih crvenih paprika
3 praziluka ili jedna srednja glavica crnog luka
100 g krupno mlevenih oraha
100 g pasulja tetovca
1 šoljica (za crnu kafu) pirinča
mešavina suvog biljnog začina
crvena mlevena paprika,
so, biber

Kako se pravi?

Propržiti kratko praziluk (ili sitno seckani luk) na malo ulja, a zatim dodati mlevene orahe. Pržiti sve zajedno još 2-3 minuta i zatim u to dodati opran i očišćen pirinač i pasiran skuvani pasulj.

Komentari (0)

Loading