POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula

Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.

sendvič sa tunjevinom
Shutterstock

Sastojci (za 2 sendviča):

  • 1 konzerva tunjevine u salamuri ili vodi
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašičica limunovog soka
  • So i biber po ukusu
  • 1 manji krastavac (sveži), narezan ili sitno seckan
  • 1 manji paradajz ili nekoliko čeri paradajza
  • Malo zelene salate, rukole ili spanaća
  • 1 kašika posnog majoneza (opciono)
  • 4 kriške hleba (integralnog ili belog) ili 2 posne zemičke

Priprema:

U činiji pomešajte tunjevinu, maslinovo ulje i limunov sok. Posolite i pobiberite po ukusu.

Ako želite kremastiju verziju, dodajte kašiku posnog majoneza.

Nasecite krastavac i paradajz na tanke kriške. Operite i osušite listove salate.

Na prvu krišku hleba stavite list salate.

Preko nje rasporedite polovinu pripremljene tunjevine.

Dodajte krastavac i paradajz.

Poklopite drugom kriškom hleba.

Komentari (0)

Loading