BRZE PIROŠKE NIKO NE ODBIJA Biće sveže i prekosutra, a mekane kao duša
Zamiriše cela kuća dok se prže.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 200 ml mlakog mleka
- 200 ml mlake vode
- 3 kašike ulja
- 1 jaje
Priprema:
Kvasac razmutite u malo mlake vode sa šećerom, pa pustite da se aktivira. U jednu posudu stavite brašno, so, šećer, i kvasac. Promešajte, pa dodajte mlako mleko, mlaku vodu, ulje i jaje. Mesite sve dok ne dobijete glatko testo. Onda ga pokrijte čistom krpom i ostavite sat vremena na toplom, da naraste. Spuštajte piroške u vrelo ulje i pržite nekoliko minuta sa obe strane, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Zatim ih vadite šupljom kašikom i stavljajte na papirni ubrus da se ocede od viška ulja.
Možda vas zanima:
JEČMENI KEKSIĆI Odlični za probavu, a zdravi i ukusni, super idu uz čaj ili kafu
Super užina koja će vam dati energije za ostatak dana.
BRZE PIROŠKE SA ŠUNKOM Savršene za doručak ili večeru, a nikad slasnije
Sočne i ukusne, najbolje služite uz jogurt.
PROLEĆNE ROLNICE NA BALKANSKI NAČIN Sada proleće može da počne!
Svideće vam se ukus.
POSNI I UKUSNI Keksići sa semenkama idealni uz kafu ili čaj
Brzo se prave.
BEZALKOHOLNO KUVANO VINO ZALUDELO DOMAĆICE NA MREŽAMA Greje dušu i telo
Služit toplo, uz parče narandže ili štapić cimeta.
SELJAČKA PROJA SE LOMI RUKAMA, A POSNA Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Služite toplo uz ajvar ili prilog po želji.
MIMOZA ROLAT NAJLEPŠE SLAVSKO PREDJELO Ukusom još bolji od salate, prosto se topi u ustima
Kremast i zasitan, a posan.
PREŽGANAC SVAKIM ZALOGAJEM BUDI NOSTALGIJU Jeftino jelo koje je othranilo generacije
Jednostavno jelo danas je zaboravljeno.
SVINJSKI FILE U SOSU OD SUVIH ŠLJIVA Rapsodija mirisa i ukusa, i sit bi jeo
Ni najveći gurmani mu neće odoleti.
Komentari (0)