MUSAKA SA SUVIM ŠLJIVAMA I ŽITOM ZA DANE STROGOG POSTA Polovina se pojede dok je još u plehu

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Zasitna i preukusna, jelo u kome će uživati cela porodica.

musaka sa suvim šljivama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 200 g žita
  • 200 g oraha
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 200 g suvih šljiva
  • 800 g krompira
  • 100 ml paradajz soka
  • 200 ml vode
  • 1 kašika suvog začina
  • 1 kašika ruzmarina
  • so

Priprema:

Kuvajte žito sat vremena u vodi pa ga procedite. Zasebno pomešajte mlevene orahe, začine, beli luk u prahu i so. Ostavite suve šljive neko vreme potopljene u vodi da omekšaju pa ih iseckajte. Zatim ih kuvajte oko sat vremena u vodi pa procedite. Oljuštite krompir pa ga isecite po širini na ploške. Potom poređajte u vatrostalnu posudu premazanu uljem. Ređajte suve šljive, kuvano žito i mlevene orahe sa začinima. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Na kraju musaku prelijte paradajz sokom i vodom. Na kraju musaku dobro zapecite u zagrejanoj rerni.

 

Komentari (0)

Loading