SELJAČKA PROJA SE LOMI RUKAMA, A POSNA Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Služite toplo uz ajvar ili prilog po želji.
Sastojci:
800 g belog projinog brašna (može i žuto, ali belo daje autentičan ukus)
750 ml mlake vode
1 prašak za pecivo
2 kašičice soli
2 kašike ulja za podmazivanje pleha
Priprema:
Prašak za pecivo stavite u mlaku vodi i dobro promešajte, da se rastvori. U jednoj posudi sjedinite so i brašno pa dodajte vodu sa praškom za pecivo. Zamesite glatko testo. Izlijte testo ravnomerno u pleh obložen pek papirom. Pecite proju oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 225 stepeni. Zatim je pokrijte krpom i pustite 10 minuta da odmori. Izlomite proju rukama na komade.
Možda vas zanima:
POSNA PROJA OD SAMO 3 SASTOJKA Pravi se nikad lakše, a biće mekana i sutradan
Samo dodajte sojin jogurt ili prilog po želji.
POSNA PROJA ZA SAVRŠEN DORUČAK ILI VEČERU Ukusa koji govori više od 1000 jezika
Pravi se brzo i lako, a osvaja ukusom.
SELJAČKA PROJA BEZ JAJA I SIRA Starinski recept za predjelo na kome su odrasle generacije
Sočna i mekana, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNA PROJA SA KISELOM VODOM Sočno jelo na kome su odrasle generacije, a uspeva svima
Posna i slasna, samo dodajte sojin jogurt ili prilog po želji.
BEZALKOHOLNO KUVANO VINO ZALUDELO DOMAĆICE NA MREŽAMA Greje dušu i telo
Služit toplo, uz parče narandže ili štapić cimeta.
SELJAČKA PROJA SE LOMI RUKAMA, A POSNA Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Služite toplo uz ajvar ili prilog po želji.
MIMOZA ROLAT NAJLEPŠE SLAVSKO PREDJELO Ukusom još bolji od salate, prosto se topi u ustima
Kremast i zasitan, a posan.
PREŽGANAC SVAKIM ZALOGAJEM BUDI NOSTALGIJU Jeftino jelo koje je othranilo generacije
Jednostavno jelo danas je zaboravljeno.
SVINJSKI FILE U SOSU OD SUVIH ŠLJIVA Rapsodija mirisa i ukusa, i sit bi jeo
Ni najveći gurmani mu neće odoleti.
Komentari (0)