SELJAČKA PROJA SE LOMI RUKAMA, A POSNA Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Služite toplo uz ajvar ili prilog po želji.

seljačka proja
Shutterstock

Sastojci:

800 g belog projinog brašna (može i žuto, ali belo daje autentičan ukus)
750 ml mlake vode
1 prašak za pecivo
2 kašičice soli
2 kašike ulja za podmazivanje pleha

Priprema:
Prašak za pecivo stavite u mlaku vodi i dobro promešajte, da se rastvori. U jednoj posudi sjedinite so i brašno pa dodajte vodu sa praškom za pecivo. Zamesite glatko testo. Izlijte testo ravnomerno u pleh obložen pek papirom. Pecite proju oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 225 stepeni. Zatim je pokrijte krpom i pustite 10 minuta da odmori. Izlomite proju rukama na komade.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading