DOMAĆE KIFLICE SA ČVARCIMA MEKANE KAO DUŠA A biće sveže i prekosutra

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Mirisne i slasne, zaboravićete na pekaru.

kiflice
Shutterstock

Potrebno je:

  • 900 g brašna
  • 400 ml mlakog mleka
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 400 g mlevenih čvaraka
  • 1 kockica kvasca
  • 1 jaje za premazivanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kvasac razmutite sa šećerom u malo toplog mleka pa ostavite 5 minuta da se aktivira. Onda mu dodajte ulje, so, ostatak mleka i polako dodajte brašno. Zamesite testo pa ga ostavite pola sata na toplom da nadođe. Zatim nadošlo testo podelite na 8 jufkica. Svaku razvijte u krug pa premažite mlevenim čvarcima. Preko nanesite testo pa ponavljajte postupak. Pokrijte krpom i ostavite 20 minuta da odmara. Zatim razvijte testo u krug pa isecite na trouglove. Oblikujte kiflice pa ih poređajte u pleh obložen pek papirom. Kiflice onda premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Pecite kiflice oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading