JAGNJETINA S KAJSIJAMA, NEODOLJIV SPOJ Recept za egzotičan ručak koji ćete obožavati
Kombinacija jagnjećeg mesa, suvih kajsija i karija je zadovoljstvo za sva čula...
Jagnjetina sa suvim kajsijama
Sastojci:
4 jagnjeće šnicle
100 g suvih kajsija
2 glavice crnog luka
2 kašike karija
2 kašike brašna
2 l bujona
1 kašičica šećera
1 kašika paradajz pirea
2 kašike ulja
Priprema:
U tiganj stavite zajedno iseckan crni luk i ulje i zagrejte, pa dodajte kari i uz mešanje dinstajte pola minuta. Dodajte brašno, šećer, paradajz pire, so i biber po ukusu, bujon. Izmešajte i ostavite da se kuva dok se malo zgusne. Dodajte kajsije, izmešajte i sipajte u tepsiju. Stavite šnicle i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Posle 15 minuta okrenite šnicle. Kad šnicle omekšaju, servirajte ih prelivene sosom uz kuvani pirinač ili krompir.
Možda vas zanima:
Deda Mile iz Mačkata otkrio nam je ovaj recept za SOČNU JAGNJETINU lepi se za prste, sanja se noću
Otišli smo na Mačkat kod deda Miloja, od milošte zvanog Mika, koji ima specijalan recept za pravljenje jagnjetine.
Ne mora pečenje da se jede samo za praznike SOČNA JAGNJEĆA ROLADA koja se topi u ustima
Mesna rolada koja je idealna za svečane trenutke i okupljanje porodice za zajedničkim stolom.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
PROJA SA ČVARCIMA Donosimo vam tajni recept za specijalitet koji obožavaju gurmani
Sočna proja najbolje se slaže sa šoljom jogurta, a čvarci joj daju poseban šmek.
Komentari (0)