JAGNJETINA S KAJSIJAMA, NEODOLJIV SPOJ Recept za egzotičan ručak koji ćete obožavati
Kombinacija jagnjećeg mesa, suvih kajsija i karija je zadovoljstvo za sva čula...

Jagnjetina sa suvim kajsijama
Možda vas zanima:

Deda Mile iz Mačkata otkrio nam je ovaj recept za SOČNU JAGNJETINU lepi se za prste, sanja se noću
Otišli smo na Mačkat kod deda Miloja, od milošte zvanog Mika, koji ima specijalan recept za pravljenje jagnjetine.

Ne mora pečenje da se jede samo za praznike SOČNA JAGNJEĆA ROLADA koja se topi u ustima
Mesna rolada koja je idealna za svečane trenutke i okupljanje porodice za zajedničkim stolom.
Sastojci:
4 jagnjeće šnicle
100 g suvih kajsija
2 glavice crnog luka
2 kašike karija
2 kašike brašna
2 l bujona
1 kašičica šećera
1 kašika paradajz pirea
2 kašike ulja

Priprema:
U tiganj stavite zajedno iseckan crni luk i ulje i zagrejte, pa dodajte kari i uz mešanje dinstajte pola minuta. Dodajte brašno, šećer, paradajz pire, so i biber po ukusu, bujon. Izmešajte i ostavite da se kuva dok se malo zgusne. Dodajte kajsije, izmešajte i sipajte u tepsiju. Stavite šnicle i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Posle 15 minuta okrenite šnicle. Kad šnicle omekšaju, servirajte ih prelivene sosom uz kuvani pirinač ili krompir.

POHOVANI KARFIOL Savršeno predjelo, samo dodajte prilog po želji
Bićete oduševljeni koliko je ukusno.

POSNA ČOKOLADNA BAKLAVA Mirisna poslastica u još slađem spoju, otopićete se od miline
Pravi se lako, a mekana kao pamuk.

KRMENADLE SA BELIM LUKOM Pikantno jelo za prave gurmane
Dodajte sos ili prilog po želji.

MAFINI SA KROMPIROM Drugačiji, a preukusni i uspevaju svima
Služite uz jogurt ili prilog po želji.

POSNI SATARAŠ Jednostavno jelo u savršenom spoju ukusa
Samo dodajte prilog po želji..
Komentari (0)